SSA-onderzoek: binnen drie jaar terroristische aanslag in Nederland

Eén op de zes Nederlanders (19%) denkt dat er binnen drie jaar vrijwel zeker een terroristische aanslag gaat plaatsvinden op Nederlands grondgebied. Driekwart (76%) acht die kans op z’n minst best groot.

Dit blijkt uit een opiniepeiling van Safety & Security Amsterdam (SSA) 2015 onder inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder. De vakbeurs gaat morgen van start.

Het onderzoek richtte zich op de vraag ‘hoe bang men in Nederland is voor een aantal mogelijke gevaren zoals inbraak, hackers of zelfs een aanslag, binnen 3 jaar’.

SSA-onderzoek
Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat tweederde van de Nederlanders (66%) denkt dat er een best grote kans is dat hij/zij binnen drie jaar wordt bespied door een drone. Ook acht meer dan de helft van de Nederlanders de kans dat zijn/haar mobiele telefoon wordt gehackt op zijn minst best groot. Ook verwacht ruim de helft een grote fabrieksramp in Nederland. Opvallend is dat een auto-ongeluk vele malen waarschijnlijker wordt gevonden dan een brand in de woning (31% versus 4% ‘best grote kans’).

SSA 2015 besteedt veel aandacht aan totaaloplossingen gericht op eindgebruikers. Vooral de problematiek rond cybersecurity komt aan bod. Daarnaast komen experts aan het woord over ‘de wet- en regelgeving rondom drones’ en ‘hoe eenvoudig het hacken van smartphones is’.

Gratis toegangsbewijs ontvangen kan via: safetysecurityamsterdam.nl

Gedeeld

Geef een reactie