Steeds meer georganiseerde diefstal van wintersportspullen

Voor wie op wintersport gaat is het oppassen geblazen. Volgens De Telegraaf hebben georganiseerde bendes het steeds vaker voorzien op duurdere ski’s en snowboards. De reisverzekeraars hebben hun handen vol aan het toenemende aantal claims.

“Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn. Heel vervelend. De lokale politie kan op de pistes weinig uitrichten”, zegt Bert Romani tegen De Telegraaf. Hij is directeur van de Nederlandse Ski Vereniging. Het materiaal wordt doorgaans tijdens lunchpauzes onbeveiligd in de rekken bij de pistes geplaatst en vormt zo een makkelijke prooi voor de dieven.

Preventie
Een van de gedupeerden hoorde van de politie dat bendes duizenden ski’s en boards stelen. Meestal gebeurt dat onder aan de pistes in de buurt van de parkeerterreinen, zodat de buit makkelijk afgevoerd kan worden. Romani adviseert skislots te gebruiken of een kluis te huren. Ook kan het handig zijn om de linker en de rechter ski op verschillende plaatsen neer te zetten, wat ze onaantrekkelijk maakt voor diefstal. Verder waarschuwt hij dat de reisverzekering niet altijd de schade dekt, als de verzekerde niet kan bewijzen dat hij aan zijn ‘zorgplicht’ heeft voldaan. Volgens reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen was het aantal claims vorig seizoen met twintig procent toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor en wordt dit jaar een verdere stijging voorzien.

Gedeeld

Geef een reactie