Stoet van geldwagens voor collega met ALS

Afgelopen weekend trok een stoet van veertig geldwagens van Rotterdam naar Middelharnis. Het was een initiatief van G4S-medewerkers om een collega te steunen die onlangs te horen kreeg dat hij aan de ernstige spierziekte ALS lijdt.

De rit eindigde bij de woning van de door een ernstige vorm van ALS getroffen medewerker. “We moesten iets voor hem doen”, vertelde een collega tegen TV Rijnmond. “Hij was al sinds 2005 in dienst en de beste man had graag langer bij ons gebleven, maar dat gaat gewoon niet.”
Onlangs kreeg hij te horen dat hij een ernstige vorm van ALS heeft. Hij is dan ook per direct gestopt met werken. “Hij kan nog wel lopen, maar op de geldwagen rijden zit er niet meer in.”

Alle medewerking
Normaal is een dergelijk initiatief moeilijk te regelen, maar afgelopen zondag waren er minder geldwagens nodig. Bovendien verleende de directie van G4S alle medewerking. Die was ook in Middelharnis aanwezig om hun zieke medewerker te steunen. Ook vele collega’s waren meegekomen. “Hij was heel emotioneel. Hij heeft het niet droog gehouden”, aldus een collega.

Gedeeld

Geef een reactie