Strandpaviljoens investeren collectief in cameratoezicht

Langs de boulevard van Vlissingen waren de afgelopen tijd zoveel problemen met groepen jongeren, dat de houders van de strandpaviljoens gezamenlijk hebben geïnvesteerd in tijdelijk cameratoezicht. De grote masten hebben ervoor gezorgd dat er sinds de plaatsing geen incidenten meer zijn geweest.

Het betreft mobiele cameramasten, die aan het einde van het strandseizoen makkelijk weer verwijderd kunnen worden. Weliswaar lijkt het mooie weer al voorbij, maar de ondernemers langs de boulevard willen optimaal van een nazomer kunnen profiteren, zonder jongeren die de gasten wegjagen en het personeel het leven zuur maken. De masten zijn geplaatst bij een van de strandpaviljoens en bij een restaurant.

Wangedrag
Initiatiefnemer is Niek Damen van strandtent Pier 7. Volgens hem was de maat vol. Door wangedrag van meerdere groepen jongeren, zag hij steeds vaker dat klanten wegbleven. “Ze zijn irritant naar collega’s en die voelen zich bedreigd. Toen waren we er klaar mee”, liet hij weten aan Omroep Zeeland. Sinds vorige week staan de cameramasten bij Pier 7 en Boulevard 17. Na plaatsing zijn er geen incidenten meer geweest. Damen denkt dat de problemen te maken hebben met corona en met alcohol. Veel jongeren zijn volgens hem al aangeschoten als ze aankomen op de boulevard. De camera’s staan live in verbinding met een beveiligingsbedrijf, dat de beelden direct kan doorsturen naar de meldkamer van de politie. Bezoekers vinden het volgens Damen geen inbreuk op hun privacy. Ze zijn volgens de ondernemer blij dat het geregistreerd wordt als er iets gebeurt en dat daders nu eindelijk kunnen worden aangepakt. Mogelijk komen er volgend jaar vaste camera’s bij de paviljoens.

Gedeeld

Geef een antwoord