Studenten bedenken oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool werken aan vraagstukken van Instituut Fysieke Veiligheid, Brandweer Nederland, Raad voor de Rechtspraak en de politie. De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens het Innovatiecongres van J&V op 20 en 21 november.

De studenten bedenken in deze pilot van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Haagse Hogeschool nieuwe oplossingen. Doel is dat er verder gekeken wordt dan bij de bestaande, aanwezige kwaliteiten, inzichten en vaardigheden. JenV wil bij de versterking van het innovatief vermogen meer samenwerken met onverwachte doelgroepen, zoals veelbelovende studenten.

Hoe werkt het?
Studenten van de Haagse Hogeschool (HHS) van de duaal opleiding Integrale Veiligheidskunde (4e jaars) ontwikkelen een oplossing voor verschillende maatschappelijke uitdagingen. Denk aan:
hoe zorgt de brandweer van de toekomst ervoor dat ze nog over genoeg vrijwilligers beschikt? Hoe kan de politie succesvolle lokale innovaties sneller opschalen naar de rest van de organisatie? En hoe kan een rechter beter toezicht houden op het werk van een bewindvoerder?

Kick-off
Vrijdag 14 september tijdens de kick-off bijeenkomst in de Haagse Hogeschool presenteerden de organisaties hún vraagstukken. Na afloop van de kick-off bijeenkomst kozen de studenten hun uitdaging waarmee ze aan de slag gaan. Opdracht aan de studenten is: bedenk een nieuwe oplossing, die vernieuwend en innovatief is.
Dit mogen ook oplossingen zijn die zich in een andere context of sector bewezen hebben, maar nog niet binnen het justitie en veiligheidsdomein. De studenten worden de komende maanden gecoacht door mentoren van de Haagse Hogeschool en professionals van de organisaties. Op 20 november presenteren zij hun nieuwe oplossing samen met de organisaties op het Innovatiecongres.

Beoordeling
De resultaten worden beoordeeld door de Haagse Hogeschool. Bij goed gevolg ontvangen de studenten tot drie studiepunten en een certificaat van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Meer weten over deze presentatie op het Innovatiecongres?
Lees er alles over op www.innovatiecongresjenv.nl

Gedeeld

Geef een reactie