Studenten gevraagd voor meldkamer van de toekomst

De Meldkamer Noord-Nederland biedt een groep studenten op universitair en HBO-niveau en uit verschillende studierichtingen een bijzondere stagemogelijkheid: samen een idee ontwikkelen voor ‘ De Meldkamer van de Toekomst’.

Bij de Meldkamer Noord-Nederland zegt men dat innovatie hoog op de agenda staat, zowel op het gebied van technologie als wat betreft de manier waarop de meldkamer toekomstbestendig wordt gemaakt. Natuurlijk is het zo dat het ontwikkelen van een toekomstbestendige organisatie, die voldoende wendbaar is om snel in te spelen op een permanent veranderende samenleving met snel ontwikkelende techniek, veel vraagt voor wat betreft de onderlinge samenwerking. Voeg hierbij een flexibel bestuurlijk krachtenveld met een groot aantal partners, en het werkveld wordt complex.

De uitdaging
De uitdaging wordt: Hoe organiseer je een wendbare, robuuste en toekomstbestendige organisatie die in staat is om de juiste vorm van hulpverlening zo snel en goed geïnformeerd mogelijk bij de hulpvrager ter plaatse te krijgen? Hiervoor vraagt de Meldkamer Noord-Nederland voor een multidisciplinaire stageopdracht, getalenteerde, creatieve denkers die ook buiten de lijntjes durven te kleuren. Met een groep van 4 á 5 studenten op universitair of HBO-niveau, uit verschillende studierichtingen, wordt de mogelijkheid geboden om vanuit de eigen expertise te bouwen aan de meldkamer van de toekomst. Het denkraam waarbinnen dat kan, wordt slechts begrensd door de eigen creativiteit en die van het team.

Het team
De studierichtingen die men binnen het team wil laten samenwerken zijn bedrijfskunde, informatica, integrale veiligheidskunde en communicatie (& informatiewetenschappen). Meer informatie over de gevraagde competenties is te vinden op de homepage van de website www.mknn.nl. Hier staan de linken en enkele films over de meldkamer. Iedere deelnemer krijgt als lid van het team en als team samen, vanuit de meldkamer naast een uitgebreide introductie, intensieve en professionele begeleiding bij het uitvoeren van dit bijzondere en voor Nederland unieke project.

Geïnteresseerd? Mail je CV en motivatie naar: sander.koot@mknn.nl. En doe dat voor 8 september.

De Meldkamer Noord-Nederland is de gezamenlijke 112-meldkamer van politie, brandweer en ambulancezorg in Noord-Nederland. Er werkt een team met in totaal ongeveer 350 medewerkers.

Gedeeld

Geef een reactie