Subsidie voor Politiekeurmerk huurwoningen Moerdijk

De gemeente Moerdijk heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met wooncorporatie Woonkwartier en Inbraakproof. De partijen gaan samen zo’n 250 huurwoningen beveiligen conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het ministerie van V&J verstrekte hier 75.000 euro subsidie voor.

De gemeente Moerdijk heeft voor het project een subsidie van 75.000 euro ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit geld gaat naar Woonkwartier voor het veiliger maken van de bestaande huurwoningen. De corporatie investeert zelf ook 75.000 euro. De firma Inbraakproof gaat bij de aangewezen huurwoningen het hang- en sluitwerk vervangen. Ook installeert het bedrijf buitenverlichting en rookmelders, als die nog niet aanwezig zijn. Verder komen er spionnetjes in alle deuren.
Als alle maatregelen getroffen zijn, krijgen de bewoners het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Dick Silvius (directeur Inbraakproof), wethouder Jaap Kamp en Ruud van de Boom (directeur Woonkwartier).

Gedeeld

Geef een reactie