Talentscout op International Cyber Security Summer School

Deze week (19 t/m 24 augustus) vindt de vierde editie van de ‘International Cyber Security Summer School’ plaats in Den Haag. Zestig studenten uit 21 landen volgen colleges over de meest actuele cybersecurity-onderwerpen. Het zijn mensen die de samenleving harder nodig heeft dan ooit.

Aan de hand van cases worden de studenten daarnaast uitgedaagd om aan nieuwe oplossingen te werken die onze online activiteiten veiliger maken. De International Cyber Security Summer School wordt georganiseerd door NATO Communications and Information Agency, Europol, EY, Leiden University en The Hague Security Delta met als gezamenlijke doel het delen van kennis en het ontdekken van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor onze digitale veiligheid.

Achtergronden
De zestig studenten hebben achtergronden in technologie, beleid en rechten en komen samen om meer te leren over het multidisciplinair benaderen van digitale veiligheid. Deze toekomstige cyber security experts worden in contact gebracht met experts en professionals van de meest ervaren organisaties uit het veiligheidsdomein. Zo wordt er nieuw talent opgeleid en gescout, wat gezien het tekort aan cyber security talent essentieel is voor veel werkgevers. De NCI Agency benadrukt dat het beschermen van communicatienetwerken en informatie belangrijker is dan ooit. Cyber security heeft een internationale benadering nodig. De International Cyber Security Summer School is een manier om de volgende generatie cyber security professionals te inspireren en op te leiden voor de internationale community.

Uitdagingen
Tijdens het zesdaagse programma krijgen de deelnemers lessen over cyberspace, cyber dreigingen en over cyber criminaliteit als service. Naast de hoorcolleges van de (inter)nationale organisatoren van de summer school, krijgen studenten ook gastcolleges van andere experts uit het veiligheidsdomein. Ook worden ze uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor huidige cyber security uitdagingen, aangedragen door Thales, ABN Amro, de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Palo Alto. De week wordt afgesloten in de Dutch Innovation Factory met afsluitende hoorcolleges en presentaties.

Hoge urgentie
Richard Franken, directeur The Hague Security Delta: “De behoefte aan nieuw talent is groot en de urgentie is hoog. Onze samenleving is afhankelijk van een goede digitale veiligheid. Zonder nieuwe aanwas van jong talent komt die in het geding. Daarnaast groeit de IT-sector sterk. Die nieuwe banen moeten wel ingevuld kunnen worden. Niet alleen qua aantallen professionals, maar ook qua gedegen kennis van zaken. Daarom zijn onderwijstrajecten zoals deze summer school zo belangrijk. Dit initiatief komt voort uit onze Human Capital Agenda. Hierin werken we samen met onze partners aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.”

Gedeeld

Geef een reactie