Talloze noviteiten te zien tijdens IFSEC in Londen

Dinsdag tot en met donderdag vindt in Londen de jaarlijkse vakbeurs IFSEC plaats. Deze is ook voor de Nederlandse markt van groot belang. Wat is er zoal te zien?

Naast IFSEC vinden ook beurzen plaats op het gebied van brandveiligheid, gebouwbeheer, professionele kleding en arbo. In totaal laten meer dan duizend bedrijven zien wat zij zoal te bieden hebben om de wereld weer een stukje veiliger te maken.

2N (E210)
Deze door SmartSD vertegenwoordigde Tsjechische fabrikant van professionele intercoms laat nieuwe toegangsmodulen zien die multifrequentie rfid-lezers combineren met Bluetooth-lezers of PIN-panelen. Ook de 2N Mobile Video-dienst wordt gepresenteerd. Hiermee is direct te zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Het werkt ook onderweg als er niemand thuis is. De producten van het dochterbedrijf van AXIS werken alle via IP en zijn makkelijk te integreren binnen platforms als Milestone en Genetec.

Ajax Systems (B430)
Deze door ARAS vertegenwoordigde Oekraïnse fabrikant brengt draadloze inbraaksystemen met een hoogwaardig design, voor gebruik in onder andere luxe woningen en winkels. De apparatuur voldoet aan Grade 2 en is daarom professioneel te gebruiken tot middelhoge risico’s.

AXIS (D340)
Speciaal voor nachtelijke observatie van terreinen brengt AXIS de Q6125-LE. Deze dome biedt 30x zoom, FullHD en IR-verlichting tot 200 meter. De M3057-PLVE en M3058-PLV zijn panoramacamera’s met enkele sensor van 6, respectievelijk 12 megapixels. Binnen de Companion-serie zijn de Eye mini L en Bullet mini LE nieuw. Deze bieden FullHD en WDR voor moeilijke lichtomstandigheden. Voor observatie onder alle mogelijke lichtomstandigheden worden de P1477-LE en P1338-LE gepresenteerd. Deze zijn bovendien vandaalbestendig (IK10) en geschikt voor audio. Bijzonder is verder de P3717-PLE, een 360° camera van 8 megapixels met IR-verlichting in alle richtingen.

CSL (E410)
Het verbinden van systemen is de specialiteit van CSL. Op de beurs wordt de nieuwste router getoond, die een uitkomst biedt als men video wil verzenden terwijl er geen breedbandverbinding voorhanden is. Met de CSL Security Range, waar de DualCom GradeShift UDL deel van uitmaakt, wordt videobewaking op afstand voor elk risiconiveau mogelijk. De DualCom MiniAir heeft een nu nog bredere compatibiliteit, terwijl CSL Connected nu ook Pyronix, Risco en Eaton ondersteunt. Verder worden de Emizon-producten getoond voor transmissie van brandmeldingen.

Dahua (C410)
Kunstmatige intelligentie is het hoofdthema bij Dahua dit jaar. Er wordt onder andere getoond hoe deze technologie is in te zetten in steden, in gebouwen en in winkels. De voordelen van de nieuwste transmissietechnologie HDCVI 4.0 worden uitgelegd en er wordt gedemonstreerd welke voordelen ePoE heeft. Andere noviteiten zijn ondersteuning van H.265, de systemen voor toegangsbeheer die tot wel 200.000 gebruikers ondersteunen, de warmtebeeldcamera’s en de camera’s die automatisch de leeftijd, het geslacht en zelfs het humeur van geobserveerde personen schatten. Verder zal de spectaculaire cameradrone te zien zijn.

Eocortex (D142)
Deze door ARAS vertegenwoordigde fabrikant brengt een geavanceerd platform voor videomanagement op de markt. De analysemogelijkheden zijn met Eocortex per camera te bepalen. Voorbeelden zijn gezichtsherkenning, het tellen van passanten en sabotagedetectie. Dit geldt ook voor video-mining. Als bijvoorbeeld de kleur van de kleding van een gezochte persoon bekend is, kunnen snel de fragmenten worden opgeroepen, waarop deze kleur is te zien. Ook is het mogelijk om automatisch een persoon te volgen, als deze door meerdere camera’s achtereenvolgens wordt geobserveerd. Verder is beeld van fisheye-camera’s om te zetten naar normaal beeld.

Hanwha (D100)
Tot de noviteiten van deze door SmartSD vertegenwoordigde fabrikant behoren vandalismebestendige thermische camera’s van de Wisenet T-serie, die beelden vastleggen met een resolutie tot 640 x 480. Ze kijken door rook, sneeuw, zware regen en mist heen en werken uiteraard ook in totale duisternis. Speciaal voor winkels brengt Hanwha camera’s die de bewegingen van klanten monitoren en die waarschuwen als het ergens te druk wordt. Ook zijn er camera’s die leeftijd en geslacht van klanten kunnen analyseren.

Hikvision (D300)
Het aanbod van deze fabrikant is bijna niet samen te vatten, zo groot. Het meeste bijzonder zijn de camera’s voor gezichtsherkenning en signalering van gedrag. De iDS-2PT9122IX-DE/S heeft een hoge resolutie en herkent gezichten daarom al op grote afstand. Met de iDS-2CD8426G0B is het gedrag van mensen in bijvoorbeeld winkels te analyseren. De analyses kunnen onder andere helpen bij het spreiden van drukte. De DS-2CD6D54FWD-IZS is een 360° camera, met vier aparte camera’s waarvan de beelden aaneen worden gesmeed.

IDIS (C140)
Nieuw bij deze fabrikant is onder andere de HE-1101, een HDMI/VGA video-encoder, waarmee verschillende toepassingen via één beeldscherm zijn te beheren. Er wordt getoond hoe een smartphone deel kan uitmaken van een camerasysteem en wat er met anti-masking-technologie mogelijk is. Voor zeer kwetsbare objecten biedt IDIS de Critical Failover-technologie, waarbij praktisch geen beeld verloren kan gaan. Met de nieuwe H.265 IR PTZ-camera’s met 8 megapixels is in totale duisternis intelligente detectie van indringers mogelijk. Verder worden de nieuwste mogelijkheden van de eigen videomanagementsoftware van IDIS gedemonstreerd.

Paxton (D410)
De fraaie Net2 Entry Premium-monitor zal bij deze fabrikant de nodige aandacht krijgen. Het apparaat luidt een nieuw tijdperk van intercoms in. Nieuw is ook kentekenherkenning met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkelde camera van Hikvision. Deze kan onder andere worden gebruikt in de nieuwe oplossing voor beheer van particuliere parkeerterreinen van Paxton. Verder zijn de nieuwste ontwikkelingen te zien van het beproefde Net2 toegangssysteem en het platform voor securitymanagement te zien, dat samen met Entelec wordt ontwikkeld.

Suprema (B265)
Het door EasySecure vertegenwoordigde Suprema brengt onder andere de FaceStation 2, een terminal die gezichtsherkenning mogelijk maakt, ook bij ongunstige lichtomstandigheden. Ook belooft het bedrijf een biometrische oplossing die volledig voldoet aan de eisen in de nieuwe privacywetgeving. Dit is onder andere te danken aan strenge beveiliging van data en templates en een andere manier van dataopslag, die het veel moeilijker maakt om persoonsgegevens te stelen.

Tiandy (B40)
Bijzonder bij het door Lobeco vertegenwoordigde Tiandy is onder andere de 12 megapixels 360° fisheye camera. De werkt onder andere met H.265, bevat diverse intelligente functies en IR-verlichting tot 15 meter. In de camera zitten een microfoon en luidspreker om met aanwezigen te communiceren en een cardslot voor SD-kaarten tot 128 GB. De behuizing voldoet aan IP66 en IK10. Ook nieuw is de Super Starlight, een camera die al beeld geeft bij 0,0008 lux. Verder brengt de fabrikant een NVR met harde schijven die verwisseld kunnen worden, terwijl het apparaat aan blijft staan. De NVR biedt maximaal 160 kanalen, een kwaliteit tot en met 4K en aansluitmogelijkheden voor vier beeldschermen.

Traka (F320)
Deze fabrikant heeft een nieuw intelligente sleutelbeheersysteem gelanceerd, ontworpen om gecontroleerd toegangsbeheer voor kritieke sleutels te bieden op locaties waar de ruimte beperkt is en slechts een paar sleutels moeten worden beheerd. Het gaat om een compact en veilig systeem met een 7 inch touchscreen voor maximaal vijf sets sleutels. Traka’s V Touch wordt aanbevolen als onderdeel van een netwerkoplossing met de speciale Traka Web-software om centraal beheer op afstand mogelijk te maken.

Vanderbilt (F305)
SPC van het door SmartSD vertegenwoordigde Vanderbilt is een nieuwe generatie beveiligingssystemen die geavanceerde inbraakbeveiliging en toegangscontrole combineren met hoogwaardige en kostenbesparende technologie. Dankzij het modulaire ontwerp kan een SPC installatie eenvoudig worden aangepast en uitgebreid bij veranderende veiligheidseisen.
Met de SPC Connect cloud service van Vanderbilt kan de installateur vanuit een overzichtelijke interface al z’n SPC projecten eenvoudig en veilig beheren. Een beveiliger of beheerder kan er alarmmeldingen van meerdere gebouwen en locaties mee beheren.

Tijdens de vakbeurs is BeveiligingNieuws.nl overal aanwezig om actueel verslag te doen van noviteiten en ontwikkelingen die nog niet in dit overzicht zijn opgenomen.

 

 

Gedeeld

Geef een reactie