Beveiliging nieuws

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

MPL

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

Centurion

Ajax Systems

Top Security

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Seris

20face

Genetec

ARAS

HD Security

PG Security Systems

G4S

DZ Technologies

JMB Groep

Trigion

2N

i-Pro

Hanwha Vision Europe

Paxton

VAIBS

Optex

Explicate

Advancis

Dahua

De Beveiligingsjurist

Paraat

Oribi ID Solutions

Bydemes

Secusoft

Seagate

SOBA

CSL

Akuvox

NetworxConnect

Alphatronics

Hikvision

Lobeco

Nenova

Connect Security

IDIS

Crown Security Services

ADI

HID

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Milestone

Nimo Dog Security

OSEC

ASIS

CardAccess

VideoGuard

Gold-IP

Dero Security Products

EAL

Koninklijke Oosterberg

CDVI

Kiwa

SmartSD

GFT

Masset Solutions

Eizo

VVNL

RoSecure

VBN

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

SmartCell

Multiwacht

Sequrix

VEB

Uniview

Brivo

Securitas

Unii

Telindus draagt bij aan digitale weerbaarheid gemeenten

7 juli 2019
Redactie
14:39

Telindus heeft de definitieve gunning gekregen van de aanbesteding voor GGI-Veilig. Met GGI-Veilig worden raamovereenkomsten gesloten voor producten en diensten waarmee ruim 300 gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten.

De aanbesteding is uitgeschreven door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG Realisatie). Het betreft het perceel voor aanvullende beveiligingsproducten en -diensten. Het gaat om een contract met een looptijd van vijf jaar met de mogelijkheid om de samenwerking verschillende keren te verlengen. Met dit betreffende perceel is een bedrag van ongeveer 250 miljoen euro gemoeid.

Digitale weerbaarheid
Gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden hebben volgens Telindus moeite om de technologische ontwikkelingen bij te houden. Zo is het voor hen een uitdaging de IT-infrastructuur veilig te houden. Om de digitale weerbaarheid van gemeenten te verhogen biedt VNG Realisatie het productportfolio GGI-Veilig aan. GGI-Veilig biedt gemeenten een samenhangend producten- en dienstenportfolio dat nu via een Europese aanbesteding collectief is verworven. Gemeenten worden ontzorgd met een integraal aanbod van oplossingen en diensten die een bijdrage leveren aan de eisen die de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) stelt. Tegelijkertijd leidt de bundeling van de beveiligingsbehoeften van vele gemeenten tot lagere kosten voor het gebruik van producten en diensten. Telindus deed recent onderzoek naar de stand van zaken rondom beveiliging en kwam tot de conclusie dat overheidsinstanties in toenemende mate angst hebben om de controle over de IT-infrastructuur te verliezen als gevolg van beveiligingsincidenten. Zij staan volgens het bedrijf open voor hulp van externe partijen om risico’s af te wenden.

Kwetsbare infrastructuur
Telindus is één van de drie leveranciers die invulling mag geven aan perceel 2 van de aanbesteding. Het gaat hierbij om een dozijn gespecificeerde aanvullende beveiligingsproducten en -diensten, zoals mail filtering, end point protection en Enterprise Mobility Management. E-mail blijft een kwetsbaar kanaal en moet beter beschermd worden tegen bijvoorbeeld phishing. Daarnaast valt op dat gemeenten de laatste jaren steeds meer mobiliteit hebben ingepast in hun dagelijkse werkzaamheden. Medewerkers worden uitgerust met mobiele apparaten zodat zij tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Al deze mobiele producten, zoals smartphones en laptops, moeten voorzien zijn van adequate beveiligingsoplossingen. Telindus biedt samen met moederconcern Proximus en partners zoals Cisco, passende en geïntegreerde oplossingen voor deze uitdagingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner