Terneuzenaar mishandelt en beledigt busbeveiligers

Een 20-jarige Terneuzenaar is donderdag bij busstation Buitenhaven opgepakt voor het slaan, schoppen en beledigen van busbeveiligers. Dit meldt BN DeStem. Dit gebeurde toen de passagiers de bus moest verlaten wegens het ontbreken van een vervoersbewijs.

Toen de beveiliger van het busbedrijf de zwartrijder vroeg de bus te verlaten, sloeg deze hem in het gezicht. Twee beveiligers die te hulp schoten kregen schoppen en werden uitgescholden. Daarop grepen de drie de zwartrijder vast in afwachting van de politie. Die nam alle betrokkenen mee naar het bureau, waarbij de zwartrijder agressief gedrag bleef vertonen. Het was niet voor het eerst dat de Terneuzenaar problemen veroorzaakte, zo bleek op het politiebureau.
De beveiligers hebben aangifte gedaan en de zwartrijder zal met lik-op-stuk worden vervolgd wegens geweld tegen mensen met een publieke taak. In het kader daarvan zal hij met prioriteit voor de rechter worden gebracht, waarbij de gebruikelijke straf met een factor drie verhoogd kan worden.

Gedeeld

One thought on “Terneuzenaar mishandelt en beledigt busbeveiligers”

Geef een reactie