10-jarige van terreur verdacht na spelfout

De familie van een Britse islamitische scholier van 10 jaar is thuis door de politie ondervraagd, nadat hun zoon had opgeschreven dat hij in een ‘terrorist house’ woont, terwijl hij ‘terraced house’ bedoelde. Dat meldt de BBC.

Docenten van Britse scholen zijn in het kader van de 2015 Counter Terrorism and Security Act sinds juli verplicht om signalen van radicalisering te melden bij de politie. Soms leidt dat tot overdreven gedrag, zoals in dit geval. De docent van de Lancashire Primary School had eerst met de jongen kunnen praten, voordat hij de politie inschakelde. Volgens critici zouden er al tientallen vergelijkbare incidenten zijn gebeurd, omdat docenten uit angst om de wet te overtreden vergeten hun gezond verstand te gebruiken.
De familie van de jongen vindt dat je dit een kind van 10 jaar niet kan aandoen en eist daarom excuses van zowel de school als de politie. De autoriteiten twijfelen er echter aan of er werkelijk sprake is van een spelfout. Niettemin waren er in dit geval geen redenen voor nader onderzoek of vervolging. Tot en met oktober waren er in Groot-Brittannië al 1355 meldingen van minderjarige scholieren met een risico voor radicalisering.

Gedeeld

Geef een reactie