CNN: ‘IS wilde aanslagen plegen in Nederland’

Volgens CNN had Islamitische Staat plannen voor aanslagen in Nederland. Dat blijkt uit duizenden pagina’s informatie die de nieuwszender in handen heeft gekregen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt op de hoogte te zijn, maar er geen aanleiding in te zien om het dreigingsniveau te verhogen.

Het gaat om 90.000 pagina’s aan informatie, waarover CNN zegt te beschikken. Hieruit blijkt onder andere dat de terreurbeweging IS plannen had voor nog veel zwaardere aanslagen in Frankrijk, dan in november vorig jaar. Ook drukke winkelcentra en supermarkten hadden er aan moeten geloven. Daarnaast wilde de organisatie ook in Nederland toeslaan. En dat kan nog steeds gebeuren, want uit de documenten blijkt dat er nog steeds slapende cellen zijn die wachten op een signaal om in actie te komen.
Ook blijkt dat terroristen met de vluchtenstroom meeliften om Europa binnen te komen. Slechts incidenteel weten veiligheidsdiensten hen op te sporen en aan te houden. Dat komt onder andere omdat de terroristen vaak zelf nauwelijks iets weten over de organisatie waarvoor zij werken.

Gedeeld

Geef een reactie