Drama Nice maakt ook Nederlandse politie bezorgd

Naar aanleiding van de aanslag in Nice houdt de politie de beveiliging bij evenementen in Nederland deze zomer opnieuw tegen het licht, zo vertelde Korpschef Erik Akerboom op Radio 1. Hij zei ook dat hij gaat bekijken of extra maatregelen nodig zijn tijdens bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse, die volgende week van start gaat.

Dinsdag begint de Nijmeegse Vierdaagse. Er zijn daarvoor al veel veiligheidsmaatregelen genomen, maar er wordt volgens burgemeester Bruls van Nijmegen nog eens bekeken of dat voldoende is. Volgens hem is er geen concrete aanwijzing dat er richting Vierdaagse iets te gebeuren staat, maar het spreekt volgens de burgemeester vanzelf dat er gedurende de komende week nauw overleg zal zijn over de veiligheidsmaatregelen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Akerboom zei op de radio dat het moeilijk is om iets te doen tegen terroristen zoals in Nice, die een vrachtwagen gebruiken als wapen. Alles is volgens hem een wapen tegenwoordig. Wat het extra lastig maakt voor de politie om in te grijpen is dat er bij schieten op de dader risico is dat omstanders worden geraakt.

Dreigingsniveau
Het dreigingsniveau in Nederland blijft onveranderd. Er worden naar aanleiding van wat in Nice gebeurd is geen extra maatregelen genomen, zoals uitgebreide grenscontroles of extra bewaking van stations. Dat zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof. België, Duitsland en Italië verscherpen de controles langs de grenzen met Frankrijk overigens wel.
In Nederland zal ook extra aandacht worden besteed aan de beveiliging van de EuroPride, de Europese versie van GayPride, die volgende week zaterdag begint. Men is vooral beducht voor éénlingen, zoals de dader in Nice.

Gedeeld

Geef een reactie