Drie terreurverdachten België blijven onder arrest

Drie terreurverdachten, die zaterdag in België werden opgepakt, blijven vastzitten, zo maakt nu.nl bekend. Zij worden ervan verdacht een aanslag te hebben willen plegen op fans van het Belgische elftal.

Tijdens een grote politieactie werden zaterdagochtend twaalf mensen aangehouden. Hiermee denkt de regering een concrete terreuraanslag in België verijdeld te hebben, aldus de Belgische krant De Standaard. De aangehouden verdachten zouden lid zijn van een nieuwe terreurcel bestaande uit de entourage van de terroristen achter de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Ditmaal zouden zij het Rogierplein in Brussel op het oog hebben, waar zaterdag honderden supporters keken naar een groot scherm waarop de EK-wedstrijd tussen België en Ierland werd vertoond.
De grote politieactie vond plaats na het afluisteren van telefoongesprekken van bekenden van de terroristen die eerder de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek hebben gepleegd. Tijdens die gesprekken ging het over concrete aanslagen op meerdere strategische plaatsen. De politie doorzocht tijdens de actie 152 garageboxen en pakte veertig personen op voor verhoor. Daarvan zitten er nu nog drie vast.

Gedeeld

Geef een reactie