Terreurdreiging Amsterdamse scholen

Vandaag hebben drie bommeldingen op Amsterdamse scholen de opsporingsdiensten in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Volgens De Telegraaf werd in eerste instantie serieus rekening gehouden met een terroristische dreiging.
Er vond uitgebreid onderzoek plaats, maar daarbij werden geen explosieven gevonden. Daarna konden de extra veiligheidsmaatregelen worden ingetrokken. De politie houdt er rekening mee dat de meldingen het werk zijn van een verwarde persoon.
Burgemeester Eberhard van der Laan bevestigt dat er sprake was van dreiging, maar wilde verder niet ingaan op de aard daarvan. Volgens hem worden nooit mededelingen gedaan over de aard en het soort veiligheidsmaatregelen dat is genomen. Het incident zou niets te hebben met de organisatie van het voorzitterschap van de Europese Unie, dat voornamelijk in Amsterdam plaatsvindt. Politie, justitie en het stadsbestuur hebben direct veiligheidsmaatregelen genomen. Er is een opsporingsonderzoek gestart om na te gaan waar de dreiging vandaan kwam.

Gedeeld

Geef een reactie