Terrorismedreiging in westerse landen toegenomen

Westerse economieën staan bloot aan steeds grotere risico’s als gevolg van de verhoogde terreurdreiging, zo blijkt uit de riskmap van Aon Risk Solutions.

aon riskmapDe Terrorism & Political Violence Map laat dit jaar een wisselend beeld zien. Netto zijn namelijk de risico’s van terrorisme en politiek geweld wereldwijd juist gedaald.  Met een daling in 21 landen versus stijging in 13 landen, werden meer landen juist veiliger. Daar waar politiek geweld en terreur zich concentreren neemt de dreiging in intensiteit toe.

In 9 westerse economieën (Australië, België, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Noorwegen) zijn de risico’s toegenomen, met name door de toenemende invloed van IS. Oplopende geopolitieke spanningen in delen van Oost-Europa en Eurazië zorgden voor verhoogde risicoscores van Oekraïne en Estland.

In het bedrijfsleven worden retailers het meest door terroristische aanslagen getroffen. Ook de olie-industrie is vaak het doelwit. Wereldwijd is Irak met 30 procent het meest getroffen land.

Het risico op terrorisme en politiek geweld ontwikkeld zicht het meest positief in Zuid-Amerika. Daar daalt het risiconiveau in zeven landen, waaronder Cuba en Honduras die daarmee de eerste risicodaling van het decennium zien.

 

Gedeeld

Geef een antwoord