Vijftien nieuwe namen op Nederlandse terroristenlijst

Aan de nationale terrorismelijst zijn de namen van vijftien personen toegevoegd. Dat brengt het totaal op 76. Van wie op deze lijst staat worden onder andere de bankrekeningen bevroren om te voorkomen dat langs die weg terrorisme wordt gefinancierd.

Behalve 76 personen, staan op de nationale terrorismelijst ook drie organisaties. op de lijst en drie organisaties. Daarbij gaat het om de stichting Al Aqsa, Tamil Kunst en Culturele Organisatie Nederland en Tamil Coordinating Committee. De meerderheid van de geregistreerden wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Syrië en Irak. Hun bankrekeningen zijn bevroren om te voorkomen dat zijn terrorisme financieren vanaf Nederlandse bankrekeningen.
De lijst wordt gedeeld binnen de Europese Unie, zodat geregistreerden in principe ook in andere landen geen bankrekening kunnen openen of beheren. Daarnaast is het strafbaar voor vrienden, familie, bedrijven en andere instellingen om geld te geven aan geregistreerden. Wie dat toch doet, riskeert een boete of zelfs een celstraf.

Gedeeld

Geef een reactie