Tientallen beveiligingsbedrijven op vakbeurs Facilitair

Woensdag 23 januari gaat in de Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Facilitair van start. Er staan onder andere tientallen beveiligingsbedrijven, variërend van fabrikanten tot dienstverleners en installateurs. Drie dagen lang worden vooral oplossingen voor eindgebruikers getoond en gedemonstreerd.

Tot de exposanten behoort onder andere Bosch Energy and Building Solutions, dat beveiligingsoplossingen levert, installeert en beheert op het gebied van brand, ontruiming, communicatie, inbraak, video, toegangsbeheer, crisismanagement en gebouwbeheer. Donderdagochtend om 11.00u vertelt Roeland Staal van Bosch hoe gebouwen slimmer zijn te maken.
Ook de bekende toegangsspecialist Paxton is weer van de partij. De elektronische toegangssystemen van deze fabrikant leveren optimale beveiliging van gebouwen, medewerkers en bezittingen. Te zien zijn tijdens de beurs de nieuwe PaxLock, Net2 entry premium monitor en Proxyclick bezoekersregistratie. De PaxLock Pro is de nieuwste toevoeging aan de reeks draadloze toegangsoplossingen in een deurbeslag. De PaxLock Pro kan offline gebruikt worden met de Compact kaart-of tagpakketten en draadloos online met het Net2 toegangssysteem.
De Premium monitor is de nieuwe innovatieve toevoeging aan de Net2 Entry deurintercomreeks. De monitor wordt geleverd met een hoog kwaliteit capacitief touchscreen, 25 achtergrond thema’s en een uitstekende audio- en videokwaliteit. De intelligente en strak vormgegeven monitor is overal inzetbaar.
Als marktleider op het gebied van sleutel- en asset-beheer, voorziet Traka Assa Abloy bedrijven in innovatieve oplossingen om hun operationele processen te verbeteren. Traka Assa Abloy is in 43 landen vertegenwoordigd waaronder Nederland. Vanuit de eigen vestiging (voorheen NoRisk KeyManagement) worden al ruim 15 jaar klanten van naam en faam bediend met intelligente oplossingen voor het beheren van sleutels en andere gedeelde bedrijfsmiddelen.
Nieuw bij ASSA ABLOY Nederland is CLIQ Connect. Dit is een update van de bestaande CLIQ-technologie, waarbij het updaten van de intelligente sleutels nu ook via Bluetooth kan. Via de CLIQ Connect app kan voor de CLIQ Connect-sleutel geldigheid, tijdschema’s en toegangen met één enkele druk op de knop worden geüploaded. Een andere noviteit is Nemef ENTR, waarbij een smartphone als sleutel kan worden gebruikt. Vooral voor zorgwoningen kan dat handig zijn.
Automatic Signal is een bekende landelijke installateur van beveiligingssystemen en is sterk in het ontwikkelen van speciale maatwerkproducten. Het bedrijf is thuis in alle technische beveiligingsdisciplines.
BTB Fire & Medical Support legt uit wat er zoal komt kijken bij het up-to-date en getraind houden van bedrijfshulpverleners.
Verschillende sluitsystemen zijn te zien bij Burg.
Colijn Beveiliging laat onder andere zien wat met kunstmatige intelligentie mogelijk wordt bij cameratoezicht. …
DOM Nederland toont onder andere het elektronisch ENiQ sluitsysteem. Dit flexibele toegangssysteem werkt offline, waarbij netwerkinformatie via de toegangskaarten wordt gecommuniceerd. Een andere noviteit is DOM Tapkey. Dat maakt het mogelijk om de voordeur met de smartphone te openen.
DTC Key-systems Nederland is leverancier op het gebied van elektronisch en mechanisch toegangsbeheer, cilinders, sloten en sleutelbeheer.
Toegangsbeheer via de cloud is te zien bij Entrance Manager. Het systeem is te combineren met bestaande toegangs- en betaalsystemen en lockers. EntranceManager beheert de software en voert hierop continue health checks en updates uit.
Firecom toont tijdens de beurs diverse communicatiesystemen, zoals portofoons, oproepsystemen en pagers.
Gantner levert batterij- en netwerkgestuurde RFID-sloten voor lockers, garderobekasten, kluisjes, kasten en kantoormeubilair binnen zowel traditionele als vernieuwende werkomgevingen.
G.U.-Nederland (Gretsch-Unitas) is specialist in raam- en deurtechniek. Ook brengt het bedrijf gebouwbeheersystemen op de markt.
Hoefnagels Safety Services controleert, keurt en onderhoudt(brandwerende) rolschermen, rolluiken en schuifdeuren. Het bedrijf staat op de beurs samen met Alprokon en Protegu om het Plan – Do – Check – Act-concept te presenteren.
Bij Hotek Hospitality Group zijn online en offline toegangssystemen te zien. Nieuwe is het Generation-Z slot dat werkt via IoT-technologie (internet of things) en geopend kan worden met keycards, QR & barcodes en met de mobiele telefoon.
Het bijzondere van de sluitproducten van iLOQ is dat deze gevoed worden door de bewegingen van de gebruiker. Batterijen vervangen is dus nooit nodig. Een nieuwe variant van de elektronische cilinders is nu ook via de NFC-chip in een smartphone te openen.
Interflex Allegion is een specialist in toegangssystemen. Op de beurs zijn moderne toegangsconcepten, tijdregistratie en tijdmanagement te zien, alsmede drie aanvullende modules voor bezoekersbeheer met het toegangssysteem IF-6040. Dat maakt het mogelijk om bezoekers via de selfservice aan te melden, bezoekerslogins vanuit Outlook uit te voeren en logins door bezoekers zelf toe te staan, bijvoorbeeld vanuit de foyer van de desbetreffende vestiging.
Nog meer sluitproducten zijn te zien bij Isero IJzerwarengroep. Op de beurs staat dit bedrijf met twee specialisaties: Bouw & Beveiliging en Werkkleding & PBM’s. Als partner van alle gerenommeerde elektronische toegangscontrolesystemen laat de exposants diverse mogelijkheden zien. Met de projectenafdeling Isero Bouw & Beveiliging geeft het advies op maat op het gebied van stand alone-, batterijgevoede-, (draadloze) online- en cloud-oplossingen voor toegangsbeheer.
LoQit demonstreert een elektronisch sluitsysteem voor opbergmeubilair met een naar eigen zeggen flexibele bediening van de sloten, manier van openen en rapportagemogelijkheden.
Nieuw bij Mauer is het SMARTair pincodebeslag. Hiermee kunnen deuren geopend worden met een pincode, met een rfid-kaart of met een combinatie van beide. Dit afhankelijk van het beveiligingsniveau. Een andere noviteit is het elektronische lockerslot ELLcam 2.0 Mifare. Dit slot voegt tal van beheermogelijkheden toe aan een lockersysteem.
Bij MB Safety zijn onder andere kluizen, lockers, sleutelbeheersystemen en brandblussers te zien.
Nedap Security laat zien hoe technieken zijn te integreren om te komen tot een veelzijdig toegangssysteem. Daarbij worden ook producten van andere fabrikanten gebruikt.
Neyfik Brandbeveiliging is een online winkel in kleine blusmiddelen voor onder andere de industrie.
Nu-Swift levert en onderhoudt brandblussers, droge blusleidingen, noodverlichtingsinstallaties, BHV of AED’s. Tijdens de beurs biedt Nu-Swift samen met powermanagementbedrijf Eaton de bezoekers de kans om een evacuatie in een donkere ruimte aan den lijve te ervaren. Ze hebben hiervoor een speciale experience room ingericht waarin een noodsituatie wordt nagebootst.

Draadloze sloten voor lockersystemen zijn te zien bij Ojmar. De sloten werken via wifi en zijn op die manier centraal te beheren. Het is online na te gaan wie welke locker in gebruik heeft. Ook de intensiteit van het gebruik is bij te houden, zodat de capaciteit daarop kan worden afgestemd.
Protegu is een adviesbureau op het gebied van brandveiligheid. Het verzorgt onder andere nulmetingen, brandveiligheidscans en plantoetsingen en maakt programma’s van eisen. Een ander onderdeel is het geven van trainingen en opleidingen in brandveiligheid.
Voor ID-kaarten kunnen bezoekers van Facilitair onder andere terecht bij OmniCard. Kaartsoorten zijn onder andere Mifare, Desfire en Hitag. Ook bedrukt het bedrijf kaarten en levert het kaartprinters en personalisatiesoftware.
Openr Intercom toont intercoms die alleen een buitenpost nodig hebben. De gebruiker ontvangt alle meldingen namelijk op de smartphone, ook als hij niet aanwezig is. In die gevallen is dan toch communicatie met de bezoeker mogelijk.
Nog een bekende fabrikant van sluitsystemen is Salto Systems. De belangrijkste noviteit hier is JustIN. Dit maakt het mogelijk om het elektronisch toegangsbeheer met de smartphone te bedienen. Salto heeft daarvoor twee apps ontwikkeld voor smartphones met BLE of NFC. De JustIN technologie zorgt ervoor dat toegangsrechten van gebruikers op ieder moment veilig bijgewerkt kunnen worden.
Brandblussers en slanghaspels zijn te zien bij Saval. Nieuw is onder andere het Saval Kitchenflex K6 en K9 detectie- en blussysteem. Dit is een modulair brandbeveiligingssysteem, dat bedoeld is voor het blussen van branden in frituurpannen en de bijbehorende afzuigkap. Het systeem blust snel en veilig met Bioclass ABF blusschuim, speciaal geschikt voor olie- en vetbranden.
Sellox toont elektronische sluitsystemen die vooral praktisch zijn op plaatsen waar onderhoud moeilijk of heel duur is. Niet alleen zijn de producten heel robuust en weersbestendig, maar ook hebben de cilinders geen voeding nodig, omdat de energie door de sleutels wordt geleverd. Nieuw is de FlashLock, waarbij een smartphone als ‘sleutel’ dient.
SimonsVoss levert elektronische sluitsystemen en toont op de beurs onder andere SmartIntego. Dit werkt met elektronische cilinders die met multifunctionele smartcards zijn te openen. Ook een SmartHandle en hangslot behoren tot het programma.
Wat een videotoezichtcentrale kan betekenen is te zien bij Spyke Security, dat vooral ook sterk is in tijdelijk videotoezicht op bijvoorbeeld bouwplaatsen.
Surveillance Support is leverancier van diverse beveiligingsproducten, zoals camera’s, alarmsystemen, branddetectie en toegangsbeheer.
TransQuest is een specialist in tracking & tracing. Met de systemen is nauwkeurig na te gaan waar kostbare objecten zich bevinden. Dat is logistiek handig, maar komt nog veel meer van pas als spullen verdwenen zijn. Het bedrijf maakt speciale systemen voor het beveiligen van kunstvoorwerpen.
Vandenberg ID toont verschillende systemen om ID-kaarten mee te produceren en van data te voorzien. Het bedrijf heeft onder andere mobiele fotostudio’s om snel alle medewerkers op locatie van een nieuwe ID-card te voorzien.
Voor installatiewerkzaamheden kunnen bezoekers terecht bij Wiek de Laat.
Verder zijn er lockers in allerlei soorten en maten te vinden op de beurs. Onder andere Burg, De Lockerfabriek, Euro-Locks, Gantner, Kern Nederland, LoQit, Mauer Nederland, MB Safety, Nedap, Noki Lock, Ojmar, Oostwoud, Sonesto en Wewo Europe laten zien hoe kostbare spullen veilig zijn op te bergen op het werk.

De vakbeurs Facilitair vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht van 23 tot en met 25 januari en is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Gedeeld

Geef een reactie