Beveiliging nieuws

Onze partners

ASIS

Explicate

Boon Edam

MPL

DZ Technologies

ASSA ABLOY

NetworxConnect

OSEC

Nimo Drone Security

VBN

Nenova

Unii

CardAccess

Hanwha Vision Europe

CSL

Nimo Dog Security

Connect Security

G4S

Secusoft

Masset Solutions

Milestone

Brivo

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

GFT

VVNL

Optex

Hikvision

i-Pro

Add Secure

Kiwa

SOBA

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

Paxton

IDIS

2N

Top Security

Bydemes

Ajax Systems

Genetec

Dahua

Avigilon Alta

Securitas

EAL

Advancis

RoSecure

HID

Seris

Bosch Security Systems

SmartCell

Sequrix

Regio Control Veldt

ARAS

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Eizo

Lobeco

Paraat

Gold-IP

SmartSD

Koninklijke Oosterberg

Alphatronics

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

Akuvox

20face

Trigion

Uniview

HD Security

Multiwacht

VEB

Seagate

VideoGuard

Centurion

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

CDVI

PG Security Systems

ADI

NIBHV

Dero Security Products

TNO-onderzoek: werkdruk beveiligers Schiphol te hoog

19 april 2016
Redactie
10:42

Het onderzoek dat TNO in opdracht van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) uitvoerde, bevestigt voor FNV Beveiliging dat de werkdruk voor beveiligers op Schiphol te hoog is. Vanmiddag stelt de Tweede Kamer hierover vragen aan de ministers van Sociale Zaken en Financiën.

Volgens FNV weigeren beveiligingsbedrijven en Schiphol al jarenlang om de TNO-normen uit 2010 na te leven en het nieuwe TNO-onderzoek stelt volgens de bond opnieuw vast dat hier veiligheids- en gezondheidsrisico’s uit voort kunnen komen.
De uitkomsten van het nieuwe TNO-onderzoek liggen bovendien grotendeels in lijn met de bevindingen van de FNV in een onderzoek eerder dit jaar. Aan dat onderzoek deden meer dan 500 Schipholbeveiligers mee.

Afspraken zijn per direct nodig
“De beveiligingsbedrijven en Schiphol weten al bijna zes jaar op basis van wetenschappelijk onderzoek dat de werkdruk te hoog is”, zegt Tanja Schrijver, bestuurder FNV Beveiliging. “In die tijd zijn er wel wat maatregelen genomen, maar die blijken volstrekt onvoldoende. De invoering van het Central Security-concept heeft de situatie op een aantal plaatsen eerder verslechterd dan verbeterd.” Daar moet een einde aankomen en wel op korte termijn want deze situatie heeft te lang geduurd, vinden de Schipholbeveiligers.

Ultimatieve brief aan Schiphol en werkgevers
Omdat de beveiligers niet in een proces terecht willen komen waarin weer jaren wordt gesproken over mogelijke oplossingen, schreef FNV Beveiliging op 6 april 2016 een ultimatieve brief. In die brief eist de bond dat er tijdens het overleg van 26 april a.s. concrete afspraken worden gemaakt, die op korte termijn leiden tot het verlagen van de werkdruk en tot een oplossing voor de klachten van de beveiligers over arbeidsomstandigheden, gezondheid en de aansturing van de beveiliging.

FNV Beveiliging eist 26 april absolute duidelijkheid
Volgens FNV Beveiliging spreken de feiten voor zich en kan er geen enkel excuus zijn voor Schiphol en de beveiligingsbedrijven om niet tot afspraken te komen. “De ervaringen van de werknemers spreken voor zich”, stelt Schrijver. “De uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken laten aan duidelijkheid niets te wensen over. De cijfers over het ziekteverzuim binnen de bedrijven spreken boekdelen. We kunnen hooguit met elkaar nog een goed gesprek hebben over de snelheid waarmee afspraken kunnen worden doorgevoerd, maar afspraken moeten en zullen er komen.” Die afspraken, of het ontbreken ervan, legt FNV Beveiliging in de week van 1 mei voor aan zijn leden. Als zij besluiten dat de afspraken niet afdoende zijn, kan FNV niet anders dan de actiedruk opvoeren.

Kamervragen
Vanmiddag stellen PvdA, SP en GroenLinks Kamervragen aan de Ministers van Sociale Zaken en van Financiën over de arbeidsomstandigheden van de beveiliging op Schiphol naar aanleiding van de berichtgeving over het FNV-onderzoek uit maart 2016.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner