Tot 1 september geen meerdaagse festivals

Vanwege het hoge aantal besmettingen tijdens evenementen zonder 1,5 meter afstand, heeft het kabinet besloten om een streep te halen door alle meerdaagse festivals in juli en augustus. Hierdoor gaat onder andere Lowlands niet door. De maatregel betekent een nieuwe tegenvaller voor evenementenbeveiligers.

De schuldige is volgens demissionair premier Mark Rutte de zeer besmettelijke deltavariant van het coronavirus. Hierdoor raakten tijdens het Verknipt Festival in Utrecht onlangs bijna duizend mensen besmet. Door dit soort festivals en het openstellen van nachtclubs steeg het aantal coronabesmettingen in korte tijd van ongeveer 500 (27 juni) naar ruim 11.000 (16 juli) per dag. Inmiddels is het aantal weer gedaald tot onder de 5000, maar Rutte vindt het nog ‘te spannend’ om meerdaagse festivals door te laten gaan. Mede omdat ook het aantal ziekenhuisopnames nog dagelijks stijgt.

Vergoeding
Het besluit werd genomen onder druk van festivalorganisatoren, die willen weten waar zij aan toe zijn. Zou Lowlands doorgaan, dan moet rond deze tijd al alles geregeld zijn. Nu kan het meeste nog tijdig worden geannuleerd en krijgt de organisator van de overheid een vergoeding voor de resterende kosten. Behalve Lowlands zijn Down the Rabbit Hole en Mysteryland geannuleerd. Meerdaagse festivals die voor 13 augustus zouden plaatsvinden, werden al eerder afgelast.

Gedeeld

Geef een antwoord