Trampassagier eist via rechter beelden aanslag

Een trampassagier die vorig jaar de terroristische aanslag in Utrecht overleefde, eist vandaag in kort geding alle camerabeelden van de aanslag op. Vervoersbedrijf Qbuzz en het Openbaar Ministerie willen deze beelden echter niet afstaan. De passagier wil met de beelden een zaak tegen de verdachte beginnen.

Volgens de passagier heeft de verdachte, Gökmen T., zijn wapen op hem gericht en een paar keer de trekker overgehaald. Hij heeft het overleefd, omdat het wapen weigerde of omdat de kogels op waren. De passagier is ervan overtuigd dat alles is vastgelegd door de beveiligingscamera’s in de tram en wil daarom de beelden hebben, zodat hij een zaak kan beginnen tegen de schutter.

Poging tot moord
De passagier komt niet voor in het strafdossier van T. Volgens justitie is hij alleen bedreigd door de schutter. Daar is de passagier het niet mee eens. Volgens hem is sprake van poging tot moord en hij wil dat T. daarvoor wordt gestraft. Hij eist de beelden in kort geding op, omdat er haast bij is. Uiterlijk 3 februari wil het OM namelijk de vorderingen van de benadeelde partijen hebben ontvangen. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de tramschutter staat gepland van 2 tot 6 maart. Bij de aanslag, vorig jaar 18 maart, vielen vier doden en meerdere gewonden.

Gedeeld

Geef een reactie