Transavia lekte gegevens van 80.000 passagiers

Transavia heeft geconstateerd dat er ongewenst toegang is geweest tot een mailbox, waarin een bestand zat met persoonsgegevens van een deel van de passagiers die hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015. De luchtvaartmaatschappij heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ondanks dat het om gegevens uit begin 2015 gaat en er geen gevoelige data zoals adresgegevens, creditcard informatie en paspoortinformatie in zaten, informeert Transavia de betrokken passagiers hierover persoonlijk. Daarnaast is het bedrijf een onderzoek gestart en zegt het verbeteringen te hebben doorgevoerd om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Geen gevoelige informatie
Het gaat in totaal om gegevens van 80.000 passagiers die met Transavia gereisd hebben. De gegevens die in het bestand stonden zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, boekingsnummer en services die zijn bijgeboekt zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Het betreft dus geen gevoelige gegevens als betaalgegevens, creditcard-informatie, paspoortinformatie en contactgegevens zoals adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers.

Gedeeld

Geef een reactie