Beveiliging nieuws

Onze partners

ADI

Nimo Dog Security

i-Pro

HID

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Seagate

VAIBS

Seris

Dero Security Products

Advancis

DZ Technologies

Milestone

Nimo Drone Security

CardAccess

2N

VideoGuard

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Lobeco

Secusoft

Boon Edam

Securitas

Alphatronics

OSEC

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Unii

Paxton

VBN

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

Eizo

CSL

Kiwa

ARAS

Nenova

Paraat

Gold-IP

G4S

Bosch Security Systems

Akuvox

NIBHV

De Beveiligingsjurist

SmartCell

EAL

20face

Hikvision

Optex

Trigion

Brivo

Uniview

HD Security

Genetec

MPL

Masset Solutions

Ajax Systems

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

Dahua

Connect Security

Centurion

Explicate

Sequrix

Bydemes

Top Security

JMB Groep

VVNL

SMC Alarmcentrale

CDVI

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Add Secure

ASIS

VEB

IDIS

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

SOBA

Hanwha Vision Europe

GFT

RoSecure

Tweede Kamer wil Amber Alert behouden

24 juni 2021
Redactie
06:30

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van Joost Eerdmans van JA21 om Amber Alert in stand te houden. De politie vindt dat meldingen van vermiste kinderen net zo goed via Burgernet verspreid kunnen worden en minister Grapperhaus is het daarmee eens. Daarom zou Amber Alert op 22 juli moeten stoppen.

Amber Alert wordt geëxploiteerd door het bedrijf Netpresenter en kost de overheid 1,1 miljoen euro per jaar. Te duur, vinden de politie en de minister. Voor 200.000 euro kan de functionaliteit van het systeem in Burgernet worden geïntegreerd, wat dus een forse besparing oplevert. Toch ziet de meerderheid van het parlement geen enkele reden om Amber Alert in de ‘prullenbak’ te gooien. Behalve JA21, vinden VVD, D66, PvdA, SP en Denk dat het meldingensysteem onder de huidige, bekende naam actief moet blijven. De Kamerleden vrezen dat het anders moeilijker wordt om burgers in te zetten bij de opsporing van vermiste en ontvoerde kinderen. Amber Alert wordt daar zo’n twintig keer per jaar voor ingezet.

Buitenland
Amber Alert is volgens Eerdmans niet te vergelijken met Burgernet. Het zou een veel groter bereik hebben, evenals betere resultaten en het werkt internationaal. Burgernet heeft weinig nut als een kind naar het buitenland wordt ontvoerd. De leider van JA21 vindt dat het eerst nog maar eens bewezen moet worden dat het opsporen van verdwenen kinderen ook bij Burgernet een succes wordt. Hij noemt dat systeem meer iets voor de huis-, tuin- en keukenvermissingen. Daarom roept hij het kabinet op om het contract tussen de politie en Netpresenter voor bepaalde tijd te verlengen. Wel moet het bedrijf samen met de politie voor 1 oktober een constructie bedenken waarbij de voordelen van Amber Alert zo veel mogelijk behouden blijven. Directeur en oprichter Frank Hoen van Amber Alert zegt open te staan voor een constructief en positief gesprek met de politie. Volgens hem is het systeem bekend bij 95 procent van de Nederlanders. Hij wijst erop dat het veel verder gaat dan Burgernet, onder andere omdat er duizenden internationale organisaties bij betrokken zijn. Hoen hoopt een mogelijkheid te vinden om slim te kunnen samenwerken met Burgernet, zodat beide elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner