Beveiliging nieuws

Onze partners

RoSecure

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

ARAS

Regio Control Veldt

Gold-IP

Multiwacht

Centurion

Avigilon Alta

Sequrix

Secusoft

VVNL

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Seagate

SOBA

Uniview

Milestone

Securitas

ASSA ABLOY

Unii

Akuvox

Add Secure

Service Centrale Nederland

Paxton

Ajax Systems

2N

CSL

CardAccess

De Beveiligingsjurist

G4S

Nimo Drone Security

VEB

ADI

NIBHV

Dahua

Advancis

HID

Top Security

Lobeco

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

Bydemes

Koninklijke Oosterberg

Crown Security Services

OSEC

Explicate

Bosch Security Systems

Brivo

i-Pro

VBN

Masset Solutions

VAIBS

BHVcertificaat.online

VideoGuard

GFT

Paraat

Kiwa

Eizo

SmartCell

CDVI

Boon Edam

JMB Groep

Nenova

SmartSD

Alphatronics

HD Security

MPL

Alarm Meldnet

Hikvision

IDIS

DZ Technologies

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Genetec

20face

EAL

Seris

Connect Security

Trigion

Optex

Uitbreiding openbare verlichting met cameratoezicht

28 februari 2021
Redactie
14:53

In de gemeente Woensdrecht is de eerste Observer geïnstalleerd. Het betreft hier een geavanceerde buitencamera, die als cassette geplaatst kan worden op een willekeurige armatuur van verlichtingsfabrikant Sustainder. Volgens de leverancier is het een goede oplossing voor als op specifieke momenten extra toezicht nodig is.

Bij het installeren van de Observer met geïntegreerde buitencamera is een reeds geïnstalleerde armatuur van Sustainder als opstelpunt gebruikt. Woensdrecht wil met de cameramoduul de mogelijkheden bekijken om de veiligheid in de openbare ruimte te bevorderen. De Observer-cassette kan desgewenst op elke willekeurige armatuur van Sustainder in de gemeente geplaatst worden. Zo zijn flexibel camera’s te plaatsen in gebieden waar in specifieke periodes of op specifieke momenten extra toezicht nodig is. Het plaatsen van de Observer in de gemeente Woensdrecht is gedaan in samenwerking met installatiebedrijf Dynniq.

Analyses
De Sustainder Observer biedt volgens de fabrikant een laagdrempelige en efficiënte manier om cameratoezicht te integreren in het openbare verlichtingsnetwerk. De oplossing met geïntegreerde buitencamera is geschikt voor zowel de Anne- als de Alexia-armatuur. De Anne Observer bevat vier camera’s die samen 360° zicht geven. De Alexia Observer bevat twee camera’s met een zicht van in totaal 226°. De videostreams kunnen lokaal worden opgeslagen of worden verzonden via een draadloze 4G of Wi-Fi verbinding. Met de optionele geïntegreerde ‘Edge computing’ modules (CPU) kunnen analyses van de video-opnames worden uitgevoerd. Dit maakt detectie van specifieke acties/scenario’s mogelijk in plaats van enkel ‘beweging’. Gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld inbraak, rellen, het beklimmen van een hek en illegale (drugs) afvalstorting kunnen hierdoor worden herkend. Handhaving kan vervolgens op basis van de situatie direct gepast handelen. De Observer kan als losse cassette geleverd worden als aanvulling op de Sustainder-armaturen die momenteel al in gebruik zijn.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner