Eerste certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’

Peter Voshol van Kiwa Nederland heeft het eerste certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’ uitgereikt aan Béate van Kampen van Secure2Go. Het systeem van Secure2Go voldoet als eerste aan de strenge eisen waarmee de keuringsinstantie de kwaliteit van mobiele persoonsalarmering borgt.
“Dit is een belangrijke stap waar het gaat om het bewaken van de veiligheid van personen. Het kan letterlijk mensenlevens redden”, aldus Peter Voshol.
Steeds meer gemeenten, hulpverlenings- en zorginstanties, deurwaarderskantoren en andere organisaties zetten mobiele persoonsalarmering in voor medewerkers die het risico lopen om slachtoffer te worden van agressie of geweld. Peter Voshol: “Met een mobiele noodknop moeten die medewerkers snel en onopvallend hulp in kunnen schakelen. Het is daarom cruciaal dat ze ook echt op een systeem kunnen vertrouwen. De kwaliteit van de aanbieders verschilt alleen wel enorm door de invulling van de dienstverlening en voor de gebruikers is het lastig om de verschillende systemen met elkaar te vergelijken. Daarom introduceerde Kiwa afgelopen oktober de procescertificering Mobiele Beveiliging van Personen.”

Kwaliteitskeurmerk voor veiligheid en betrouwbaarheid
Om voor het kwaliteitskeurmerk in aanmerking te komen moeten de leverancier, het systeem én de gecertificeerde, particuliere alarmcentrale aan meer dan 80 punten voldoen. Kiwa kijkt daarbij jaarlijks secuur naar de betrouwbaarheid en werking van de hardware, de datatransmissie en alle procedures.
Secure2Go Mobiele Persoonsalarmering is nu de eerste partij met een certificering en Kiwa hoopt dat er snel meer partijen volgen. Peter Voshol: “Werkgevers en beleidsmakers die hun verantwoordelijkheid nemen en een gecertificeerd systeem voor mobiele persoonsalarmering aanschaffen, kunnen er zeker van zijn dat het dan ook daadwerkelijk bijdraagt aan de veiligheid van werknemers. Het kwaliteitskeurmerk van Kiwa zorgt dat de gebruiker weet dat een gecertificeerde leverancier betrouwbaar is en ook zorgvuldig omgaat met locatiegegevens en andere privacygevoelige informatie.”

Snel en onopgemerkt hulp inschakelen
Mensen die zijn uitgerust met een mobiel persoonsalarm kunnen met een simpele druk op de knop snel en onopgemerkt alarm slaan. Na activering van het alarm luistert de gecertificeerde alarmcentrale live mee met de situatie. De centrale kan vervolgens met prioriteit hulpdiensten inschakelen. Via GPS weet de centralist waar de persoon in nood zich bevindt.
Peter Voshol: “We hopen dat we met onze certificering een bijdrage leveren aan de professionalisering van de markt en daarmee ook aan een betrouwbare bewaking van de veiligheid rond mensen met risico-beroepen en bedreigde personen.”
A

Gedeeld

Geef een reactie