Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Bosch Security Systems

Akuvox

Dahua

Trigion

GFT

OSEC

Traka ASSA ABLOY

Top Security

Paxton

Unii

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Regio Control Veldt

Crown Security Services

NetworxConnect

20face

VBN

Milestone

VVNL

SmartCell

Kiwa

HID

IDIS

Uniview

ASIS

Paraat

G4S

Nenova

Masset Solutions

Brivo

CDVI

Sequrix

Ajax Systems

EAL

SmartSD

ASSA ABLOY

2N

Connect Security

HD Security

SOBA

BHVcertificaat.online

CardAccess

Eizo

Boon Edam

Gold-IP

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

Hikvision

Dero Security Products

DZ Technologies

Service Centrale Nederland

Genetec

ARAS

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

ADI

Avigilon Alta

Centurion

Explicate

Multiwacht

CSL

Secusoft

RoSecure

Advancis

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Seagate

VEB

Add Secure

i-Pro

Alarm Meldnet

Securitas

VAIBS

Seris

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Optex

PG Security Systems

MPL

Utrechtse automobilisten grootste kans op autoschade

18 januari 2022
Redactie
08:18

Automobilisten hebben het grootste risico op schade in de provincie Utrecht. Dat blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat een auto mikpunt wordt van inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is in Utrecht zo’n 30 procent groter dan elders in Nederland. Ook reden in de provincie Utrecht meer dronken bestuurders op de weg.

Zeeland is een stuk veiliger voor auto’s. Het risico dat daar iets met de auto gebeurt is een kwart lager dan gemiddeld. De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS) en de Nationale Politie. Het risico wordt bepaald op basis van alle geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en betrapte dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen de geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Belangrijk voor de verzekering
“Deze informatie is zeer belangrijk voor jouw autoverzekering”, zegt Menno Dijcks, expert autoverzekeringen bij Independer. “Wanneer er een verhoogde kans is op schade of inbraak in jouw gemeente, kan je overwegen om een WA+ of allrisk autoverzekering af te sluiten. Dan krijg je die schade in het geheel of grotendeels terug van de verzekering.”
Utrecht blijkt de meest onveilige provincie, wat de kans op autoschade betreft. Ook in Noord-Brabant (+17,6%) en Noord-Holland (+15,1%) hebben inwoners veel kans op autoschade.
Utrecht, Zandvoort en Ouder-Amstel zijn de meest onveilige gemeenten. Want ook de stad Utrecht blijkt relatief onveilig voor automobilisten. In geen enkele gemeente is de kans op autoschade namelijk zo groot als in de Domstad (+80,9%). In Zandvoort en Ouder-Amstel is de kans +66,1%, respectievelijk +63%. Eindhoven volgt met +62,2% en in Bunnik en Stichtse Vecht is de kans 56,5% groter dan gemiddeld.

Veiligste gemeente
Het Zeeuwse Borsele komt als veiligste gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 73,8% lager dan elders in Nederland. Ook in Veere (-70,5%) en Tholen (-70%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.
Zuid-Holland is de minst veilige provincie om een auto te parkeren. In deze provincie werden destijds zo’n 7.900 gevallen van autovandalisme geregistreerd, wat neerkomt op ongeveer een kwart van alle meldingen in heel Nederland.
Independer verzekeringsexpert Menno Dijcks heeft nog wel een tip. “Het is niet altijd voordelig om een schade te claimen bij jouw autoverzekeraar. Het is bij een kleine schade vaak voordeliger om deze zelf te betalen. Je valt dan niet terug in schadevrije jaren en voorkomt dat je op lange termijn een hogere premie gaat betalen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner