Beveiliging nieuws

Onze partners

Alarm Meldnet

ADI

Boon Edam

JMB Groep

Connect Security

VVNL

VBN

Explicate

Regio Control Veldt

IDIS

Optex

Nenova

PG Security Systems

SOBA

Crown Security Services

VideoGuard

Top Security

Trigion

Hikvision

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

VAIBS

ASIS

Genetec

Gold-IP

Alphatronics

HID

Kiwa

MPL

Oribi ID Solutions

2N

Centurion

i-Pro

Eagle Eye Networks

Unii

Paraat

Eizo

De Beveiligingsjurist

Seris

Brivo

Masset Solutions

DZ Technologies

EAL

Traka ASSA ABLOY

CSL

Multiwacht

Akuvox

20face

RoSecure

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Milestone

Nimo Dog Security

CDVI

Securitas

Secusoft

VEB

Uniview

Service Centrale Nederland

NIBHV

Add Secure

HD Security

Advancis

Koninklijke Oosterberg

Lobeco

GFT

Bydemes

CardAccess

ARAS

Seagate

ASSA ABLOY

Paxton

Bosch Security Systems

G4S

Dero Security Products

SmartSD

Nimo Drone Security

Dahua

SmartCell

Sequrix

OSEC

Vakbeurs New Security in Leuven woensdag van start

12 februari 2019
Redactie
10:31

Woensdag 13 en donderdag 14 februari laten ruim zestig leveranciers tijdens de vakbeurs New Security in Leuven zien wat zij de beveiligingsmarkt te bieden hebben. Woensdag vindt op dezelfde locatie ook het congres van de Belgische brancheorganisatie Alia plaats, met kunstmatige intelligentie als thema.

Tot de exposanten behoren onder andere Addsecure, ARAS Security, CSL, Eagle Eye Networks, IDIS Belgium, Lobeco, Paxton, Risco, SmartSD en Top Security. Deze bedrijven richten zich met name op installateurs en integrators, maar slaan ook een informatief gesprek met adviseurs en eindgebruikers niet uit de weg. Verschillende deskundigen zijn tijdens de beurs aanwezig, om toe te lichten hoe producten het best zijn toe te passen.

Tweejaarlijks evenement
New Security is een tweejaarlijks evenement. Net zoals de meeste vakbeurzen leek het een aflopende zaak, totdat in 2015 de firma FCO Media de organisatie overnam. Het oude concept werd opgefrist en uitgebreid met deskundige lezingen over onderwerpen die de doelgroep dagelijks bezighouden. Dat had direct effect op het aantal bezoekers. De editie van 2017 werd door 1.700 mensen bezocht. Dit jaar wordt een nog verdere groei van het aantal bezoekers verwacht, mede door de toevoeging van het jaarlijkse congres van brancheorganisatie Alia Security.

Alia Security Day
De Alia Security Day, vorig jaar goed voor ruim 250 bezoekers, vindt nu dus plaats tijdens de vakbeurs op 13 februari 2019. De formule van de tweetalige (Nederlands en Frans) workshops blijft behouden. De presentaties van securitydeskundigen beginnen om 9.30 uur. Zij die zich hebben ingeschreven om de presentaties bij te wonen worden vanaf 8.30 uur ontvangen. Wie zich inschrijft voor de Security Day krijgt automatisch toegang tot de beurs na het congres (vanaf 12.30 uur). De Security Day richt zich vooral op externe stakeholders van Alia, zoals onder meer overheden, preventieadviseurs en politie en brandweerdiensten.

Exposanten
Voor wie zich niet heeft ingeschreven voor de Security Day maar wel voor het overige gedeelte van de vakbeurs, is New Security op 13 en 14 februari vanaf 10 uur toegankelijk. Beveiligingsexperts kunnen beursstands bezoeken van distributeurs en importeurs gespecialiseerd in inbraak- en brandbeveiliging, toegangscontrole, cctv en monitoring. “Bestaande stands worden groter en bedrijven die vorige keer poolshoogte kwamen nemen zijn overtuigd van de kwaliteit van de beurs en haar bezoekers”, vertelt beursorganisator Filip Cossement. “Verschillende organisaties zullen tijdens de tweedaagse naar gewoonte een lezing organiseren. De bedoeling is om voor zowel de installateur als de professionele eindklant een mooi aanbod aan lezingen samen te stellen.”

Programma
Tijdens de Alia Security Day draait het om vragen als: Wat is kunstmatige intelligentie? Welk nut heeft ze bij het beveiligen van festivals en grote evenementen? Welke gegevens moeten geanalyseerd worden om risico’s te evalueren? Welk juridisch kader bestaat er? Hoe kan kunstmatige intelligentie ingezet worden bij predictive profiling? Het volledige programma is te vinden op de website van Alia Security.
Woensdagmiddag is er een lezing van ACA over het visiedocument ‘Rol van vergunde alarmcentrales in de integrale veiligheid’. De openingstijden zijn van 9.30u tot 21.00u. Congresgangers kunnen al 8.30u naar binnen.
Donderdag is er een lezing van RDM: ‘How to build the best performing physical layer for CCTV networks and Power over Ethernet, and save money once rolled out!’, door Jean Paul Rooseleer – country manager Reichle & De-Massari Belux.
ARAS Security houdt een kennissessie over toegangsbeheer rond de vraag of we klaar zijn voor de toekomst. Na deze sessie biedt ARAS deelnemers een lunch aan. Inschrijven kan via de website.
Ook is er een lezing van ANB Rimex over ‘TriCom, caring for your security!’ TriCom, ontworpen door AnB-Rimex, is een alarmsysteem met TriCare. Door gebruik te maken van deze geïmplementeerde kunstmatige intelligentie kunnen senioren langer comfortabel zelfstandig thuis wonen. Deze toepassing is het resultaat van een samenwerking met Cetic en wordt ondersteund door het Waalse gewest.
Proximus tot slot houdt een lezing over de impact van de uitrol van glasvezel op alarmsystemen. Voor alle lezingen geldt dat deelname gratis is, maar dat deelnemers zich wel vooraf dienen aan te melden. Kijk voor meer informatie op deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner