Vakbeurs New Security weer behoorlijk in de lift

Voor een technische vakbeurs was er tijdens New Security in Leuven relatief weinig techniek te zien. Het ging dan ook in de eerste plaats om kennisuitwisseling en het bouwen en versterken van relatienetwerken. Een geslaagde formule, getuige het grote aantal bezoekers dat op 13 en 14 februari de beurs bezocht.

Vakbeurzen hebben het niet makkelijk op het moment. Zij moeten concurreren met steeds spectaculairdere evenementen die fabrikanten en distributeurs voor hun klanten organiseren en natuurlijk met het steeds machtiger wordende internet. Kennis maken met nieuwe producten is dan ook niet echt meer echt een reden voor vakmensen om een dag vrij te maken voor een beurs. Wel bestaat er in het digitale tijdperk nog altijd een grote behoefte aan intermenselijke contacten en aan het vergaren van vakkennis, waarbij interactie met deskundigen mogelijk is. FCO Media, het bedrijf dat de exploitatie van het toen zieltogende New Security enkele jaren overnam, heeft dat goed begrepen. Exposanten worden gemotiveerd om er vooral een feestje van te maken met mooie, gastvrije stands, ruim voldoende topspecialisten die bezoekers inhoudelijke informatie kunnen verschaffen en kennissessies. Daar is gehoor aan gegeven, want standaardstands waren nauwelijks nog te vinden. De meeste bedrijven hadden behoorlijk uitgepakt. Vooral SmartSD, dat pas enkele weken voor de aanvang van de beurs besloot om ook mee te doen. Met een gezellige bar en table tops voor de belangrijkste leveranciers, wist het bedrijf twee dagen lang een grote drukte te genereren.
Bij SmartSD waren deskundigen aanwezig van onder andere Add-Secure, Dahua, Genetec, Hanwha Techwin, Hikvision, Milestone en Vanderbilt. Op demonstratiedisplays kon mooi worden gedemonstreerd welke nieuwe mogelijkheden de producten zoal bieden, zonder dat het nodig was de stand vol te hangen met talloze camera’s en andere producten. Ook hier lag de nadruk op het faciliteren van gesprekken tussen deskundigen en bezoekers.
Een fabrikant die zelf niet aanwezig was, maar wel ruim werd vertegenwoordigd, was Ajax Systems. Het draadloze inbraaksignaleringssysteem met de fraaie, in hoogglans wit of zwart uitgevoerde, Grade2-gecertificeerde componenten doet het goed in de markt. Zo goed zelfs dat de fabrikant de vraag nauwelijks nog aan kan. ARAS had voor de fabrikant een speciale stand ingericht, die de hele beurs op een grote belangstelling kon rekenen.
Natuurlijk had ARAS ook een eigen stand. Deze was vooral bedoeld om gesprekken aan te gaan met bezoekers, die meer informatie willen over de overige technologie die ARAS op de markt brengt. De distributeur verzorgde verder nog kennissessies over kunstmatige intelligentie in videobewaking en ‘social hacking’, kaartformaten, applicaties en de rol van het Internet of Things, waar het gaat om toegangsbeheer.
Paxton was vanzelfsprekend aanwezig om onder andere de met een Design Award bekroonde Premium-monitor te laten zien. Ook de Paxlock-Pro was aanwezig, evenals een gloednieuw systeem waarover wij nog niets mogen melden omdat het in april pas officieel gelanceerd wordt.
Het ambitieuze en snel groeiende Top Security had enorm uitgepakt, met een prachtige stand. Veel aandacht ging natuurlijk uit naar de vertegenwoordigde merken Milesight en Uniview, maar de nadruk lag dit jaar op de nieuwe productlijn van ICT (Integrated Control Technology). Dit is een platform voor het samenstellen en beheren van volledig geïntegreerde beveiligingssystemen, gecombineerd met toegangsbeheer, inbraakdetectie, CCTV, biometrie, schildetectie, liftbesturing, bewaking op afstand en gebouwautomatisering. Verder toonde Top Security onder meer de meest recente video-oplossingen van TPV, zoals een IP-camera met 5MP en Starlight, de camera’s met gezichtsdetectie en kentekenregistratie van Milesight, de alarmproducten van DSC, waaronder de draadloze DSC Wireless Premium met PowerG-technologie en de DSC PowerSeries Pro, de vernieuwde uitvoering van DSC PowerSeries Neo.
Ook IDIS toonde naar verhouding weinig producten, zodat alle aandacht kon uitgaan naar de laatste introducties, zoals een 360° camera, waaruit met slimme software verschillende beelden zijn te halen, alsof er in de ruimte meerdere camera’s zijn geïnstalleerd. Tijdens New Security presenteerde IDIS ook de nieuwe Compact Solution. Deze bestaat budgetvriendelijke camera’s en 4- en 8-kanaalsrecorders die specifiek zijn ontworpen voor een snelle multi-site implementatie. De apparatuur is met één muisklik te installeren via netwerkconfiguratie.
Oude telecommunicatietechnieken worden op het moment uitgefaseerd, terwijl honderdduizenden alarminstallaties er nog van afhankelijk zijn. CSL was met een aantal topspecialisten aanwezig om installateurs te informeren over de gevolgen en de oplossingen. Met bijvoorbeeld de DualCom MiniAir en DualCom DigiAir zijn oude systemen weer volledig up-to-date te krijgen. Zelfs uitbreiding met draadloze componenten wordt dan mogelijk. Verder werden de Emizon TCD voor hogere risico’s en de CSL Router met 4G-communicatie gedemonstreerd.
Op een fraaie stand bracht Lobeco een groot aantal noviteiten onder de aandacht, zoals de nieuwe brandmeldcentrale van Teletek, de nieuwste beveiligingscentrale Lares 4.0 van Ksenia met 16 tot 644 zones en integratie van CCTV, toegangsbeheer en gebouwautomatisering en het draadloze inbraakdetectiesysteem ZeroWire, dat volledig te beheren is met een smartphone of tablet. Ook nieuw was de adresseerbare brandmeldcentrale Iris met een standaard één lus en maximaal vier lussen voor geadresseerde melders/modules. Verder toonde Lobeco de Xgen-inbraakcentrales, die op vele manieren zijn te beheren en het VMS van NetworkOptix. Daarmee zijn IP-camera’s van de meest uiteenlopende merken te beheren. Ook dewarping van fisheye-beelden is een mogelijkheid.
RISCO toonde tijdens New Security de Bware-detectoren, die in bedrade en draadloze uitvoeringen leverbaar zijn. Het gaat hier op topkwaliteit, wat onder andere blijkt uit de vergulde sabotagecontacten. Ze maken gebruik van de K-band voor detectie met microgolven. Voor buitendetectie bracht de fabrikant de Beyond-serie, die ook uit draadloze en bedrade modellen bestaat. Of er echt een inbraak is, is visueel te controleren met VUpoint. Dat is bij het Wicomm-beveiligingssysteem niet nodig, want daarbij is alarmverificatie met camera’s zelfs standaard. Verder presenteerde RISCO het Stars Programma, waarmee installateurs gemotiveerd worden om online trainingen te volgen.Eagle Eye Network stond op New Security om de Belgische markt te wijzen op de voordelen van cameratoezicht en toegangscontrole in de cloud. Het bedrijf breidt op het moment sterk uit in Europa.
Er stonden natuurlijk nog veel meer bedrijven op de beurs. Aan hun noviteiten wordt de komende periode aandacht besteed.

Gedeeld

Geef een reactie