Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Kiwa

BHVcertificaat.online

MPL

Seris

Dero Security Products

Uniview

Trigion

VEB

i-Pro

HID

Bydemes

ASIS

Connect Security

CardAccess

OSEC

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

EAL

Nenova

Hanwha Vision Europe

Lobeco

PG Security Systems

VideoGuard

Bosch Security Systems

HD Security

Top Security

Oribi ID Solutions

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

CDVI

Akuvox

ASSA ABLOY

Explicate

Add Secure

Unii

ARAS

Optex

Brivo

SmartCell

ADI

VBN

Nimo Drone Security

Koninklijke Oosterberg

NetworxConnect

Securitas

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

JMB Groep

Secusoft

Paxton

Gold-IP

Genetec

Service Centrale Nederland

Hikvision

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Seagate

GFT

Eizo

SOBA

G4S

Crown Security Services

2N

Paraat

VAIBS

20face

SmartSD

Dahua

Milestone

RoSecure

IDIS

Masset Solutions

Advancis

Multiwacht

Sequrix

CSL

VVNL

Nimo Dog Security

Alphatronics

Centurion

Ajax Systems

VBe-NL pleit voor meer bescherming verkeersregelaars

14 oktober 2019
Redactie
14:37

Het ministerie van Justitie en Veiligheid komt met een wet die betere bescherming moet bieden voor politie, brandweer en ambulancediensten. Maar hoe zit het met verkeersregelaars? Ook die worden steeds vaker het slachtoffer van ernstige agressie. Leon Vincken van VBe-NL doet een oproep aan de minister.

Recent werd een 16-jarig meisje knock-out geslagen door een automobilist die boos was dat zij hem vanwege een omleiding belette zijn visstekje te bereiken. “Een verkeersregelaar, die slachtoffer werd van de toenemende verhuftering van de maatschappij”, aldus een boze Leon Vincken van branchevereniging VBe-NL. Hij wil dat de overheid meer doet om verkeersregelaars te beschermen.

Ontwijkend politiek antwoord
Zondagochtend was minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan het woord in WNL Op Zondag. Een serieus vraagstuk over ons gedrag in het verkeer. “Moeten verkeersregelaars niet meer beschermd worden door onze wetgever?” Dit naar aanleiding van het toenemende aantal incidenten waaronder het in elkaar slaan van de 16-jarige verkeersregelaar. De minister gaf een breed ontwijkend politiek antwoord en schoof het op hufterig verkeersgedrag in het algemeen en dat de minister van Justitie en Veiligheid dit onder zijn aandacht heeft. Na confrontatie met dit ontwijkende antwoord werd gelachen en kwam het volgende item…

Boos
Vincken werd heel boos om de reactie van de minister. “Hoezo doorschuiven? Hoezo ontwijken? Is dat niet hetzelfde als deze verkeersregelaars in het verkeer negeren? Minister: DE VERKEERSREGELAAR GEEFT U EEN AANWIJZING. De weg die u verkiest is niet de richting die u wordt aangewezen. Wanneer dringt het door dat u voor bescherming dient te zorgen? Ook werknemers buiten overheidsdiensten doen werkzaamheden die binnen uw verantwoordelijkheid vallen. Immers deze verkeersregelaars doen werk van de politie in uw verkeersdepartement. Zij worden opgeleid en getraind en krijgen toestemming van de overheid voor hun werkzaamheden.”

Duidelijk signaal
“Kortom ook verkeersregelaars zijn hulpverleners en die moeten helaas in deze eeuw beschermd worden tegen onze vergaande individuele eisen en dus hufterig gedrag”, vervolgt Vincken. “Een aanval op een verkeersregelaar dient voorzien te worden van een duidelijk signaal: de aanwijzing is gezien en ik volg deze. Wanneer past u samen met uw collega van Justitie en Veiligheid de wetgeving aan om alle verkeersregelaars te beschermen? Neem dan gelijk de beveiligers mee want die staan al sinds jaar en dag bloot aan risico’s van burgers die grenzen overschrijden.”
Vincken acht de kans dat de minister zijn mening hoort niet waarschijnlijk. Namens VBe NL en alle verkeersregelaars gaat hij daarom schriftelijk vragen om over deze kwestie met de branchevereniging in gesprek te gaan. Vincken: “Aan alle verkeersregelaars en hun werkgevers: VBe NL roept u op om alle incidenten te melden aan [email protected]. Aan iedereen: volg de aanwijzing van een verkeersregelaar met een glimlach. Rij veilig.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner