VBe NL verwelkomt nu ook zzp’ers als lid

Branchevereniging VBe NL biedt nu ook zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) de mogelijkheid om lid te worden. Dit biedt grote voordelen, zoals toegang tot een netwerk van 130 bedrijven/opdrachtgevers, belangenbehartiging en toegang tot een helpdesk voor ondernemersvragen.

Het plan om zzp’ers toe te laten werd afgelopen ledenvergadering goedgekeurd, waarna het bestuur aan de slag ging om de structuur van de vereniging geschikt te maken voor deze nieuwe doelgroep. Sinds deze week kunnen zzp’ers zich aanmelden als lid. Directeur Leon Vincken: “We zetten hiermee een nieuwe grote stap voor breed ondernemerschap in het veiligheidsdomein. Nederland telt meer dan een miljoen zzp’ers, een werkvorm die goed past in onze maatschappij. De keuze voor persoonlijk ondernemerschap en zelfstandige verantwoordelijkheid voor professionaliteit en kwaliteit geven de sector nieuwe impulsen. Daarbij horen ook passende tarieven en afspraken over arbeidsongeschiktheid en pensioen. Waarover we ons als vereniging, binnen het toegestane mededingingskader, zeker van ons laten horen.”

Wie kunnen lid worden?
Beveiligers die opereren als zzp’er zijn zelfstandige ondernemers en werken, afhankelijk van hun bedrijfsinrichting, voor klanten en/of als inleenkracht bij beveiligingsorganisaties in de (ad-hoc) flexibele schil. Zzp’ers in de beveiliging kunnen zowel met als zonder ND-vergunning lid worden van de branchevereniging. Alle nieuwe leden ondertekenen de VBe NL Gedragscode en worden vooraf gescreend door de vereniging.

Netwerk en opdrachten
VBe NL biedt zzp’ers een netwerk aan samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Momenteel telt de vereniging 130 leden die over het hele land verspreid zijn gevestigd. De leden werken samen met zzp’ers en via de VBe NL-app worden opdrachten uitgezet.

Kennisbank en belangenbehartiging
VBe NL biedt leden een kennisbank van informatie over de branche. Dit omvat wekelijkse updates over welke ontwikkelingen en belangenbehartiging in de branche van belang zijn en waar ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Met het lidmaatschap van VBe NL ontvangen zzp’ers kosteloos een lidmaatschap van Het Ondernemerscollectief. Het Ondernemerscollectief biedt een eerstelijns helpdesk voor alle ondernemersvragen, kennisdocumenten, modellen en vele kortingen op het gebied van verzekeringen, administratie, coaching, dagbladen, fietsen, trainingen en meer.

Lidmaatschap van VBe NL aanvragen kan via deze webpagina. Lees voor meer informatie de brief over het lidmaatschap voor zzp’ers.

Gedeeld

Geef een reactie