VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling nu ook voor camera’s

Recent maakte de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) bekend dat de nieuwe Kwaliteitsregeling voor de levering en aanleg van inbraakinstallaties, totaal vernieuwd en uitgebreid wordt. Toegevoegd wordt nu de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling.

Het gaat volgens de VEB om een kwaliteitsregeling voor het deel dat de VRKI (Verbeterde Risico Klassen Indeling) overstijgt. Dit wordt binnen de VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling High End genoemd. Het beveiligingsplan voor dit segment moet door een adviseur, die aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen, opgesteld worden.

VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling
De VEB 4 Kwaliteitsregeling gaat drie verschillende disciplines omvatten. Naast de al eerder genoemde VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling en de in april van dit jaar geïntroduceerde VEB 4 Brand Kwaliteitsregeling, komt de vereniging met een derde Kwaliteitsregeling. En dat is de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling. Vanuit de VRKI wordt nu al verwacht dat in bepaalde situaties camera’s geïntegreerd worden in het beveiligingsplan. Binnen de VEB 4 Kwaliteitsregeling kan dit straks geformaliseerd worden door ook het niveau van het camerasysteem aan bepaalde kwaliteitseisen te laten voldoen. Daarbij worden eisen gesteld aan het systeem, maar ook aan de voorwaarden en specificaties waar elke camera binnen dat systeem aan moet voldoen.
“Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit voor het einde van 2021 gerealiseerd is”, zegt Jan Kuipers, voorzitter van de VEB. “Er moet nog heel veel werk verzet worden voordat het zover is. Maar dat deze regeling er op korte termijn komt is zeker en daar zijn we trots op.”

Gedeeld

Geef een antwoord