Beveiliging nieuws

Onze partners

Seris

RoSecure

ADI

SmartSD

Uniview

CSL

Koninklijke Oosterberg

Crown Security Services

Brivo

SOBA

Unii

DZ Technologies

VideoGuard

VVNL

Connect Security

Genetec

NIBHV

Secusoft

Explicate

Multiwacht

Paxton

Optex

Hikvision

Gold-IP

Nimo Drone Security

Paraat

Alphatronics

Akuvox

Masset Solutions

Centurion

ASSA ABLOY

OSEC

Seagate

PG Security Systems

20face

i-Pro

Advancis

ARAS

CardAccess

Top Security

Bosch Security Systems

Trigion

ASIS

Ajax Systems

SmartCell

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

2N

Hanwha Vision Europe

VBN

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

NetworxConnect

EAL

MPL

Kiwa

Nenova

Securitas

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

Bydemes

Dero Security Products

Lobeco

Add Secure

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Boon Edam

JMB Groep

Sequrix

CDVI

HID

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Regio Control Veldt

Dahua

HD Security

G4S

GFT

IDIS

Milestone

VAIBS

VEB

VEB komt met handreiking voor IP-alarmoverdracht

30 november 2016
Redactie
17:21

De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven komt met een hulpmiddel voor installateurs die klanten via een IP-verbinding op de particuliere alarmcentrale willen aansluiten. Deze voldoet volgens de branchevereniging aan alle relevante normen.

De handreiking over alarmering via IP-netwerken is geschreven op basis van de huidige richtlijnen en de geldende normen: de VRKI (verbeterde risicoklassenindeling) uitgave 2016, de EN 50131-1, EN 50136-4 en de Nederlandse norm NPR 8136, uitgave mei 2012.
De handreiking is bedoeld als hulpmiddel voor de monteur en installateur om een alarminstallatie met doormelding naar een PAC / ARC. (PAC: Particuliere Alarm Centrale / ARC: Alarm Receiving Center) over een IP Netwerk zo te ontwerpen en te installeren dat dit certificeerbaar is volgens de huidige wetgeving, regelgeving en richtlijnen. Het is dus een handvat voor de installateur en andere belanghebbenden.

Duidelijk voorbeeld
De handreiking vervangt niet de normen, wetgeving en regelgeving. In deze handreiking staan ook geen uitvoerige tabellen of getallen uit de EN-normen. Er staan alleen tabellen in om als duidelijk voorbeeld te dienen. De handreiking geeft uitleg en eventueel aanbevelingen over hoe in de praktijk de wet en regelgeving geïnterpreteerd wordt zodat het alarmsysteem met doormelding certificeerbaar is. De grijze gebieden en onduidelijkheden worden tussen de verschillende geldende normen getracht weer te gegeven.

Onafhankelijk
Voor de toepassing van de handreiking gaat de VEB ervan uit dat de genoemde normen in het bezit zijn van de installateur. Het betreft de normen NEN-EN 50131-2:2006/A1:2009, NEN-EN50136-1:2012, de VRKI-regeling van het CCV en de praktijkrichtlijn NPR 8136 van Kiwa.
Deze handreiking is geschreven op onafhankelijke basis, los van producenten en leveranciers. Het kan echter voorkomen dat er producten/afbeeldingen gebruikt worden om een functionaliteit te accentueren, maar er wordt geen uitleg gegeven over het gebruik van producten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner