Veel geweld bij controle in openbaar vervoer

Een controle op vervoersbewijzen in een stadsbus op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht eindigde dinsdag 29 september in geweld en meerdere aanhoudingen. Enkele controleurs moesten zich onder doksterbehandeling laten stellen.

Omstreeks 21.30 uur werden de passagiers van lijn 3 gecontroleerd op de juiste vervoersbewijzen. In de bus zat een aantal jongeren die direct verbaal agressief richting de controleurs van het vervoersbedrijf reageerden. Zij beledigden daarbij de controleurs. Deze hielden daarop een man aan die zich daarbij hevig verzette. Hierbij kwam een controleur ten val waarbij hij door een van de jongeren werd bespuugd.
Hoewel de politie snel ter plaatse was om de controleurs te ondersteunen, wisten de jongens in het tumult te ontkomen. Doordat de politie over een goed signalement beschikte en bleef doorzoeken, konden agenten ruim een uur later enkele verdachten aanhouden. De jongeren waren na hun vlucht over een nabij gelegen hek aan de Singel geklommen. Een van de jongeren (21 jaar) raakte daarbij behoorlijk gewond aan zijn hand. Nadat die wond was verzorgd werden de verdachten (18, 21 uit Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht) ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel dit artikel via: