Veel minder automatische brandmeldingen

Landelijk is de brandweer het afgelopen jaar zo’n 35.000 keer gealarmeerd wegens automatisch brandalarm. Vergeleken met het jaar ervoor is er sprake van een daling van zo’n 10.000 meldingen. Dat zegt alarmeringen.nl.De daling is in het hele land zichtbaar is. Slechts in enkele plaatsen is de brandweer vaker gealarmeerd door automatisch brandalarm dan een jaar eerder.
Acht procent van de meldingen komt uit Rotterdam. De havenstad is daarmee koploper in Nederland. 14 procent van de meldingen komt uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Den Haag volgt met 6,8 procent en Amsterdam met 6,7 procent. Aanzienlijk minder meldingen komen uit Eindhoven (3,1 procent) en Utrecht (2,8 procent).
Er zijn enkele ‘grootverbruikers van brandweercapaciteit’. Recordhouder in 2015 was een penitentiaire inrichting in Amsterdam met 106 meldingen, gevolgd door 100 meldingen van een zwembad in Zeewolde en een Haagse psychiatrische instelling met 97 meldingen. Een psychiatrische instelling in Eindhoven wist het aantal meldingen terug te brengen van 112 naar 95.
Alle veiligheidsregio’s rapporteren procentueel gezien een daling, sommigen zelfs een forse. Over heel Nederland daalde het percentage automatische brandalarmen met 27 procent. Uit de grote steden komen de meeste meldingen, ongeveer een kwart van het totaal in Nederland.

 

 

 

Gedeeld

One thought on “Veel minder automatische brandmeldingen”

Geef een reactie