Veel schade bij plofkraak in centrum Alkmaar

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een plofkraak plaatsgevonden bij een telecomwinkel in de Achterstraat in Alkmaar. Een pinautomaat, die in deze winkel staat, was vermoedelijk het doelwit van de kraker(s). Niemand raakte gewond, maar er werd een enorme ravage aangericht.

Nadat buurtbewoners twee harde knallen hoorden, schakelden zij de politie in. Toen enkele gealarmeerde politieagenten vanaf het politiebureau naar het pand wilden rijden, zagen zij dat het toegangshek was afgesloten door een ketting. Al vrij snel werd deze doorgeknipt en kon de politie haar weg vervolgen. Of de afsluiting van het hek te maken heeft met de plofkraak, wordt meegenomen in het onderzoek.

Ter plaatse
Eenmaal ter plaatse op de locatie van het incident, zagen de politieagenten dat het pand en omliggende panden schade hadden opgelopen door de plofkraak. De Achterstraat werd direct afgezet en omliggende woning werden uit voorzorg ontruimd. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) werd opgeroepen om de mogelijke explosieven te onderzoeken. De onderzoekers van de EOD stelden twee explosieven veilig en brachten deze in De Boekelermeer tot ontploffing.

Getuigen en beelden
Op dit moment is nog niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt en hoeveel daders bij de plofkraak betrokken zijn, hoe zij eruit zien, hoe zij zijn gevlucht en in welke richting. De recherche is daarom op zoek naar getuigen en camerabeelden. Wie iets verdachts heeft gezien in of rond de omgeving van de Achterstraat of in de omgeving van het politiebureau aan het Mallegatsplein wordt verzocht dit te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie komt ook graag in het bezit van camerabeelden uit de omgeving van de telecomwinkel en het politiebureau. Beelden kunnen worden gestuurd naar politie.nl/upload.

Gedeeld

Geef een antwoord