Beveiliging nieuws

Onze partners

CSL

VAIBS

SOBA

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

i-Pro

Oribi ID Solutions

Connect Security

Masset Solutions

CardAccess

EAL

SmartSD

HD Security

Seagate

Genetec

Dahua

Hanwha Vision Europe

OSEC

JMB Groep

ADI

Milestone

Boon Edam

Securitas

ARAS

Hikvision

Multiwacht

Centurion

Regio Control Veldt

ASIS

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Advancis

PG Security Systems

2N

Paraat

Uniview

Gold-IP

Nenova

VBN

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Kiwa

BHVcertificaat.online

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

Seris

G4S

VideoGuard

NetworxConnect

Paxton

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

Top Security

Sequrix

Alphatronics

Optex

VEB

SmartCell

RoSecure

VVNL

Lobeco

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

20face

Akuvox

IDIS

Explicate

Dero Security Products

Secusoft

Unii

MPL

CDVI

Nimo Dog Security

Brivo

Crown Security Services

Add Secure

Service Centrale Nederland

NIBHV

HID

Trigion

GFT

Veel veranderingen op komst in beveiligingsbranche

3 februari 2021
Redactie
12:01

De coronacrisis en gekissebis rond cao’s bezorgen VBe NL de nodige hoofdbrekens. Maar er gebeurt ook veel positiefs. De brancheorganisatie gaat zzp’ers als lid verwelkomen, het taakstrafverbod gaat beveiligers en verkeersregelaars meer bescherming bieden en er komt een nieuw leerportaal.

“In meerdere opzichten zijn de komende weken spannend”, zegt directeur Leon Vincken van VBe NL. “Natuurlijk vooral vanwege corona en de lockdown, maar er zijn meer ontwikkelingen waarover wij ons zorgen maken. Misschien zijn we straks allemaal gevaccineerd, maar dan zitten we nog wel met de nasleep. Denk maar aan de economische problemen, die onder andere gevolgen hebben voor de pensioenen. Pensioenen die voor beveiligers sowieso nu al flink tekort schieten. Wij zijn in gesprek met partijen om te kijken welke verbeteringen mogelijk zijn.”

Dispensatie cao
De volgende kopzorg voor VBe NL wordt het treffen met drie bestuursrechters over het al of niet behouden van dispensatie van de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) van de cao Particuliere Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche. “De minister is hierover helder”, benadrukt Vincken. “VBe NL en haar leden hebben hiervoor dispensatie. FNV, CNV en de Nederlandse Veiligheidsbranche willen dit ongedaan maken en hun cao opdringen aan elke particuliere beveiliger. Maar dat zou betekenen dat er geen ruimte meer is voor de breed sectorale aanpak van VBe NL. En ook dat het afgelopen is met de flexibiliteit en ruimte voor ad hoc-werkzaamheden en dat zzp’ers zich contractueel zullen moeten binden aan de grote bedrijven. Intussen vinden steeds meer bedrijven dat onze aanpak de beste route is. VBe NL passeert binnenkort de 140 leden en dat zonder zzp’ers mee te rekenen. Ons netwerk leeft en draagt bij aan nieuwe normering en innovatie in veiligheidsoplossingen, passend bij de arbeidsmarkt van dit decennium.”

Taakstrafverbod
Behalve de economische en sociale ellende zorgt corona ook voor meer agressie. Beveiligers ervaren dat steeds regelmatiger. Vincken: “Gelukkig dat geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars met een publieke taak zwaarder bestraft gaat worden met minimaal een celstraf. En dat mede dankzij VBe NL! Daar ben ik dan wel trots op. De Tweede Kamer is inmiddels akkoord. Voor beveiligers en verkeersregelaars die over het algemeen in de publieke ruimte actief zijn is het een prima steun in de rug. Nu nog even wachten op de stemming in de Eerste Kamer. Dik een jaar geleden zaten we hiervoor bij de minister. Verkeersregelaars en beveiligers: daar blijf je van af! Binnenkort treffen we de minister weer op werkbezoek bij een van onze leden.”
‘Voor en door onze leden.’ Vincken erkent dat het vaak een cliché is. “Maar bij ons zit het wel in het dna. Samen en gelijk. Zo schrijven we allemaal mee aan onze cao en krijgen deze maand werknemers toegang tot een eigen leerportaal om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Ja, het is een spannende periode, zeker nu ik naast de vele nieuwe leden ook twee nieuwe collega’s mag verwelkomen. Dat betekent nieuwe energie in ons secretariaat en verdere ondersteuning van ons beleid. Welkom aan iedereen in ons groeiend netwerk. De grootste en spannendste werkgeversvereniging in het Veiligheidsdomein!”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner