Veiligheid Innovatie Competitie 2017 van start

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij’. De bedenker van de meeste innovatieve veiligheidsoplossing, krijgt 200.000 euro subsidie om het idee uit te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Mens en technologie zijn steeds meer met elkaar verbonden. En daardoor zijn mensen tot steeds meer in staat.  Door bijvoorbeeld slimme toegangscontroles uit te voeren met wearables, méér waar te nemen met een virtual reality bril of door bewijsmateriaal vast te leggen met bodycams.
Daarom zijn nieuwe innovatieve ideeën meer dan welkom.  Ideeën die het werk van veiligheidsprofessionals beter en effectiever maken. Of het nu gaat om een politieagent op straat, een militair tijdens een missie, een beambte van de Koninklijke Marechaussee of en een gevangenisbewaarder van Dienst Justitiële Inrichtingen.
Wie weet technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden? Diens creativiteit staat aan de basis van succesvolle innovatie. De winnaar van de VIC krijgt de mogelijkheid om het idee samen met de overheid uit te werken en krijgt 200.000 euro om het te realiseren. De uitvinder blijft eigenaar van het idee.

Technologie dichterbij
“MKB’ers  en startups worden uitgedaagd om met nieuwe, innovatieve  ideeën te komen rond het thema ‘Technologie dichterbij’ Enthousiast? 29 juni is er een voorlichtingsdag in het Auditorium van de De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met geïnteresseerden in gesprek over techniek voor een veilige toekomst. En natuurlijk is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur een e-mail met jouw naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om je aan te melden. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf maandag 22 mei inschrijven voor de competitie op www.tenderned.nl. Op 4 september sluit de VIC 2017.

Over deze competitie
De Veiligheid Innovatie Competitie is een manier om nieuwe oplossingen te zoeken voor veiligheidsvraagstukken. Het Innovatieteam van Veiligheid en Justitie, organiseert dit jaarlijks met het ministerie van Defensie, de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee. De VIC 2017 is gericht op MKB en startups.

Kijk op vic2017.nl meer over deze competitie.

Gedeeld

Geef een reactie