Acht illegale hotels gesloten vanwege brandveiligheid

De hotline waarop Amsterdammers illegale hotels kunnen melden is in zes weken tijd 85 keer gebeld. Acht illegale hotels zijn direct gesloten vanwege brandveiligheid.

brandweerEr zijn in totaal 71 panden of appartementen bezocht en 27 illegale hotels aangetroffen. De overige negentien illegale hotels ontvingen een brief waarin staat dat het gebruik van de woning als hotel direct gestaakt moet worden. De eventuele boete kan oplopen tot 12.000 euro.

Zes weken lang konden Amsterdammers meldingen van overlast of illegale hotels melden. Van donderdag tot en met zondag stond wekelijks een handhavingsteam klaar om meteen op meldingen af te gaan.

Wethouder Laurens Ivens in Het Parool: “De illegale hotels die zijn aangetroffen variëren van kleine appartementen tot hele panden. We zien dat met name eigenaren van meerdere panden in het centrum hun panden bewust aanbieden als illegaal hotel met als doel een grotere omzet te genereren. Dat mag uiteraard niet ten koste gaan van de beschikbare woningen in Amsterdam.”

Gedeeld

Geef een reactie