Subsidies voor veiligheid winkelcentra uitgedeeld

Vier winkelgebieden in Amsterdam-Zuidoost, Rotterdam Charlois, Eindhoven en Groningen krijgen van het ministerie van Economische Zaken subsidie om de veiligheid te verbeteren. Ook zijn de eerste vijf bedrijventerreinen bekendgemaakt die voor de subsidieregeling in aanmerking komen.

Staatssecretaris Karien van Gennip (CDA) maakte eind vorig jaar bekend 1,5 miljoen euro ter beschikking te stellen aan winkelgebieden en bedrijventerreinen die met ernstige veiligheidsproblemen kampen. De gebieden die nu zijn aangewezen zijn de eerste die een goed plan hebben ingediend. In totaal kunnen vijftig gebieden in aanmerking komen voor een subsidie. Het maximale subsidiebedrag is 225 duizend euro. Daarvan kunnen bijvoorbeeld camera’s worden gekocht en extra verlichting worden aangebracht.

Voor de volgende ronde wil het ministerie proberen meer innovatieve plannen van de winkelgebieden en bedrijventerreinen te krijgen. Nu zijn de plannen te veel gericht op conventionele methoden om de veiligheidsproblematiek aan te pakken. Met workshops en procesbegeleiding hoopt de staatssecretaris dat de plannenmakers creatiever gaan denken.

http://www.ez.nl/content.jsp?objectid=32438

Gedeeld

Geef een reactie