Veiligheidsdag in Hoofddorp

Hoe worden slachtoffers uit een autowrak verwijderd? Wat zijn de gevolgen van het blussen van de vlam in de pan? Hoe werkt een AED set? En hoe kun je in een noodsituatie ongedeerd uit de veiligheidsgordel komen? Dit alles werd gedemonstreerd tijdens de Veiligheidsdag in Hoofddorp.

Doel van de Veiligheidsdag is het burgers zelf laten ontdekken wat zij kunnen doen om hun veiligheid thuis en daarbuiten te vergroten.

Tussen 12 en 17 uur lieten onder andere de Brandweer, het Rode Kruis, Dutch Rescue Dogs en Veilig Verkeer Nederland demonstraties zien en gaven zij informatie aan het publiek.

De Veiligheidsdag was de aftrap van de Veiligheidsmaand in Hoofddorp Winkelstad en werd feestelijk geopend door burgemeester Weterings met de uitreiking van de 4e Ster Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit keurmerk helpt ondernemers, gemeenten, politie en brandweer om samen de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren.

Hoofddorp Winkelstad behoort tot één van de beste winkelgebieden in Nederland met circa 170.000 bezoekers per week. Een schoner, heler en veiliger winkelgebied is daarbij één van de belangrijkste basisvoorwaarden. Daarom organiseren de ondernemers al jarenlang regelmatig de Veiligheidsmaand. Ook dit jaar worden in oktober weer tal van activiteiten georganiseerd om dit te benadrukken.

Pin en Win
Met de actie ‘Pin, Nomineer en Win!’ draait het om nog veiliger en vriendelijker winkelen. Van 1 tot en met 28 oktober maakt elke klant die met een pinpas een aankoop doet bij één van de ondernemingen in Hoofddorp Winkelstad kans op mooie prijzen. Wegens groot succes in voorgaande jaren wordt deze consumentenactie dit jaar opnieuw georganiseerd in Hoofddorp Winkelstad, met meerdere mooie hoofdprijzen waaronder een elektrische fiets!

Gedeeld

Geef een reactie