Veiligheidskooi voor pinautomaat in supermarkt

In Boskoop heeft een supermarkt zijn pinautomaat met een veiligheidskooi beveiligd tegen plofkraken en vandalisme. De veiligheidskooi is ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd door Stackdoor Products en volgens dit bedrijf een oplossing voor het toenemend aantal plofkraken op pinautomaten in winkels.

Steeds meer banken verplaatsen hun pinapparaten naar winkels. Tammo Schut van Stackdoor Products vindt juist daardoor zijn oplossing nodig. “Doordat steeds meer pinapparaten in bijvoorbeeld supermarkten worden geplaatst om plofkraken onder woningen te voorkomen zie je dat de criminaliteit zich verplaatst.” In Boskoop, waar het hek werd geplaatst, zijn bij meerdere winkels in de regio pogingen gedaan om pinautomaten in supermarkten op te blazen en te plunderen. Schut: “met deze oplossing is dat eenvoudigweg een stuk moeilijker.”

Simpel
Het beveiligingshek daalt na een druk op de knop en sluit de pinautomaat hermetisch af. Het apparaat is hierdoor niet meer toegankelijk voor personen van buitenaf. Schut: “Het is eenvoudig in gebruik en door de constructie en het materiaal een betrouwbare oplossing.” Doordat het hek is ingebouwd is dit in de dagstand voor gebruikers van het pinapparaat en klanten van de supermarkt vrijwel niet zichtbaar. Schut: “wij doen er alles aan om het product zo compact en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Minimale inbouwruimte en belemmering van het zicht horen hier ook bij.”

Foto: Copyright Peter Francken

Gedeeld

Geef een antwoord