Beveiliging nieuws

Onze partners

ADI

Traka ASSA ABLOY

Dahua

Centurion

De Beveiligingsjurist

CSL

CDVI

RoSecure

VEB

SmartSD

Nenova

IDIS

Secusoft

Crown Security Services

Paraat

2N

Koninklijke Oosterberg

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

Advancis

Paxton

BHVcertificaat.online

Connect Security

Bosch Security Systems

VideoGuard

OSEC

Securitas

NIBHV

i-Pro

Unii

CardAccess

Milestone

Alphatronics

SmartCell

Explicate

Seagate

20face

Dero Security Products

Multiwacht

VBN

VVNL

Avigilon Alta

Akuvox

DZ Technologies

MPL

ASSA ABLOY

GFT

JMB Groep

VAIBS

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

Sequrix

Top Security

Bydemes

Add Secure

Brivo

Nimo Drone Security

SOBA

ASIS

Uniview

Gold-IP

EAL

Oribi ID Solutions

PG Security Systems

Nimo Dog Security

ARAS

Eizo

Hikvision

Kiwa

NetworxConnect

HID

Trigion

Masset Solutions

HD Security

Regio Control Veldt

Seris

G4S

Boon Edam

Optex

Lobeco

Genetec

Vera Gerritsen neemt na 50 jaar afscheid van Minerva

18 juli 2019
Redactie
15:13

Na vijftig jaren van keihard werken neemt Vera Gerritsen afscheid van Studiecentrum Minerva, dat zij samen met haar man heeft ontwikkeld tot het belangrijkste opleidingsinstituut voor particuliere beveiligers. Susan Lether volgt haar op als operationeel directeur.

De geschiedenis van Studiecentrum Minerva gaat terug tot 1942, toen de vader van Vera Gerritsen in Amsterdam het opleidingsinstituut ISLO begon. Dat richtte zich op de luchtvaart. Rond 1950 breidde hij de activiteiten uit met opleidingen voor de politie en de particuliere beveiliging. In die tijd werd ook de naam Minerva ingevoerd. Instituut Minerva verhuisde al snel van Amsterdam naar Naarden en in 1969 is Vera er gaan werken, vers van de schoolbanken. Na het overlijden van haar vader in 1981, nam zij het bedrijf over en bouwde zij de tak met beveiligingsopleidingen verder uit.

Praktijkcentrum
In 1997 wijzigde het beveiligingsonderwijs ingrijpend. Het werden mbo-opleidingen en daarvoor was onder andere een praktijkcentrum nodig, wat een forse investering vergde. Instituut Minerva opende dat jaar in Bilthoven het eerste door de SVPB goedgekeurde particuliere praktijkcentrum, dat onder leiding kwam te staan van Marcel Gerritsen, de echtgenoot van Vera. In 2005 verhuisde het hoofdkantoor van Naarden naar Almere en een jaar later ging ook het praktijkcentrum die kant op. Het was geen makkelijke tijd. Er kwam hevige concurrentie van door de overheid gesubsidieerd mbo-onderwijs en nieuwe eisen voor praktijkcentra maakten dat het particuliere instituut steeds weer hoge investeringen moest doen. Alleen door zeer goede kwaliteit te blijven bieden en efficiënt en modern onderwijs te geven, kon Minerva het hoofd boven water houden.

Verkoop
In 2014 breidde Minerva het opleidingspakket uit met opleidingen op het gebied van materiële beveiliging. Hiermee werd het aandeel van Minerva op de markt van beveiligingsopleidingen verbreed. Omdat er geen opvolger in de familie was, besloot Vera het bedrijf in 2011 te verkopen, zodat de continuïteit gewaarborgd zou zijn. Wel bleef zij nog acht jaar als operationeel directeur actief. Vorig jaar ontwikkelde zij nog de leerlijn Proactief beveiligen in samenwerking met de SVPB en ESIF. BeveiligingNieuws.nl wenst Vera veel succes en plezier met de volgende stap in haar carrière: het zoveel mogelijk genieten van haar vrije tijd!

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner