Verdachte drugssmokkel blijkt zoon wethouder Urk

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur is vorige week woensdag aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De Britse douane trof voor ruim 15 miljoen euro aan harddrugs aan in zijn wagen, die Engeland als bestemming had. Nu blijkt dat hij de zoon is van wethouder Geert Post van Urk.

In de trailer van de verdachte trof de douane tussen een lading bloemen 250 kilo cocaïne en 169 kilo speed aan. De totale straatwaarde van de harddrugs wordt geschat op 15,7 miljoen euro. De chauffeur is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en uit onderzoek door dagblad De Stentor blijkt dat zijn vader daar vervoersmanager is. Iets wat de wethouder niet aan de gemeente bekend had gemaakt. De aanhouding vond plaats in Calais, maar op Brits grondgebied. Daarom is de chauffeur overgebracht naar Engeland, waar hij berecht zal worden.

Wild geschrokken
De vader van de chauffeur, SGP-wethouder Geert Post van economische zaken, is volgens gegevens van de Kamer van Koophandel officieel ‘vervoersmanager’ bij JP Trans Urk. Hij zegt zich wild geschrokken te zijn van de aanhouding van zijn zoon. Tegenover De Stentor benadrukt hij dat zijn zoon en hij niets afwisten van de drugs. Hij gaf toe dat hij sinds een paar maanden betrokken is bij het bedrijf van zijn zoon, maar volgens de KvK is hij dat al sinds januari 2019. Als vervoersmanager zegt hij onder andere naar vracht te zoeken in tijden dat het door de coronacrisis rustig is op het gemeentehuis. Binnenkort zal hij zich tegenover burgemeester en wethouders voor zijn verzwegen nevenfunctie moeten verantwoorden.

Gedeeld

Geef een reactie