Verdachten avondklokrellen op grote schermen in Rotterdam

Politie en Openbaar Ministerie gaan vanaf maandag 22 februari de eerste verdachten afbeelden op in- en outdoor-schermen in Rotterdam. Zo wil men ook het publiek betrekken in het onderzoek naar de avondklokrellen van 25 januari.

Vernielingen, plunderingen, geweld tegen politiemensen en journalisten. Het ging er maandagavond 25 januari heftig aan toe. Vooral in Rotterdam-Zuid was de situatie zeer ernstig. Meerdere agenten raakten gewond en er werd enorm veel schade aangericht. Bijna 60 verdachten zijn die avond aangehouden, grotendeels Rotterdammers. Maar er lopen ook nog veel relschoppers vrij rond. Het onderzoeksteam doet er alles aan om hun identiteit te achterhalen en ze aan te houden. De bijna 6000 ontvangen beelden worden 24/7 bekeken en geanalyseerd.

Cruciale informatie
De afgelopen tijd zijn al tientallen verdachten getoond in Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op sociale media. En met resultaat. In totaal zijn sinds de start van het onderzoek zeven verdachten aangehouden. Twee van hen gaven gehoor aan de oproepen om zich te melden op het politiebureau.
Maar nog niet in alle gevallen is het gelukt de identiteit te achterhalen. Toch moeten er mensen zijn die de verdachten kennen of herkennen, verwacht de politie. Door nu ook de digitale schermen op diverse locaties in Rotterdam in te zetten, kan dit heel lokaal zorgen voor cruciale informatie die kan leiden tot de aanhouding van een verdachte.

Reclamemasten
De foto’s van de verdachten van openlijke geweldpleging worden verspreid op de metersgrote schermen op reclamemasten bij onder andere de Van Brienenoordbrug, Beneluxtunnel, het Kleinpolderplein, Centraal Station, Zuidplein en Westblaak. Ook komen er schermen op de Lijnbaan en de Beurstraverse, bij tankstations en in trein- en metrostations. Relschoppers kunnen dit voorkomen door zich voor maandag te melden. De foto’s zijn nu al te zien op de website van de politie. Wie verdachten herkent, kan contact opnemen met de gratis tiplijn 0800-6070 of het tipformulier invullen. Ook anoniem melden kan, via 0800-7000. Verder is via 088-6617734 de afdeling Team Criminele Inlichtingen te bereiken waar mensen informatie vertrouwelijk kunnen delen.

Gedeeld

Geef een reactie