Verkiezing ‘Big Brother van het jaar’ weer van start

Tijdens een feestelijke avond op 29 november gaat Bits of Freedom weer bekend maken wie de grootste privacyschender van het jaar is geworden. Het publiek kan organisaties of personen voordragen voor nominatie. Die worden tijdens de feestavond aan de tand gevoeld. Bits of Freedom viert dan ook het 20-jarige bestaan.

De awardshow vindt dit jaar plaats in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Tijdens de Big Brother Awards vraagt Bits of Freedom aandacht voor personen, bedrijven en overheden die grove inbreuken hebben gemaakt op de privacy en vrijheid van burgers. Het publiek nomineert kandidaten voor de Publieksprijs en bepaalt wie de grootste privacyschender wordt. Een vakjury reikt de Expertprijs uit.

Positieve ontwikkelingen
Er is ook aandacht voor positieve ontwikkelingen. Bits of Freedom reikt de Felipe Rodriguez Award uit aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van de privacy. Felipe Rodriguez was één van de oprichters van XS4ALL en De Digitale Stad en grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland. Bits of Freedom hoopt dat zijn voorbeeld anderen inspireert.

Nomineren van kandidaten voor de Big Brother Award kan via deze website.

Gedeeld

Geef een reactie