Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

Crown Security Services

Dahua

Alphatronics

Bosch Security Systems

Nenova

Sequrix

De Beveiligingsjurist

Lobeco

ADI

Gold-IP

CDVI

Add Secure

Eizo

G4S

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

OSEC

MPL

Hikvision

Oribi ID Solutions

Multiwacht

VBN

Unii

SOBA

NetworxConnect

Centurion

Koninklijke Oosterberg

PG Security Systems

VideoGuard

VEB

Trigion

Kiwa

Uniview

Eagle Eye Networks

Explicate

EAL

Connect Security

Top Security

Paraat

Bydemes

GFT

SmartCell

CSL

SmartSD

VAIBS

ASIS

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

VVNL

Nimo Dog Security

Masset Solutions

DZ Technologies

HID

ASSA ABLOY

Secusoft

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Milestone

Optex

Securitas

Regio Control Veldt

Ajax Systems

Nimo Drone Security

ARAS

HD Security

Paxton

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Seagate

Dero Security Products

2N

i-Pro

JMB Groep

Seris

Genetec

IDIS

20face

RoSecure

CardAccess

Akuvox

Verklein de kans op koolmonoxidevergiftiging

4 februari 2016
Redactie
19:50

De omvang van het probleem met koolmonoxide is wel drie tot vijf keer zo groot als nu wordt gedacht. Dat meldt branchevereniging Vebon-NOVB. De Onderzoeksraad voor Veiligheid toont aan dat in bijna de helft van alle ongevallen koolmonoxide ontstaat door een cv-installatie, hoe modern en goed onderhouden ook. De kwaliteitslabels voor installatie en onderhoud van cv-installaties bieden geen garantie tegen koolmonoxidevergiftiging, aldus de branchevereniging.

Ook sommige koolmonoxidemelders vervullen hun waarschuwende functie niet vlekkeloos, zo blijkt uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze publiceerde het onderzoek naar ongevallen met koolmonoxide (CO) in Nederland. Jaarlijks vallen er tientallen dodelijke slachtoffers en moeten honderden mensen behandeld worden voor koolmonoxidevergiftiging. Naar inschatting van de Onderzoeksraad is de omvang echter nog vele malen groter. In geen enkel huishouden met een verbrandingstoestel kan het risico op koolmonoxidevergiftiging worden uitgesloten.
De branchevereniging roept op om voor adequate bescherming te zorgen met het plaatsen van een koolmonoxidemelder. Deze kan het verschil maken! Uit recent onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit naar de technische werking van koolmonoxidemelders is gebleken dat niet alle melders voldoen. VEBON-NOVB vindt dat de burger moet kunnen vertrouwen op veilige producten en heeft geschikte en betrouwbare koolmonoxidemelders verzameld op www.veiligeproducten.nl. De melders op deze site zijn allemaal getest en gecertificeerd op basis van de Europese norm NEN-EN 50291. De gebruiksaanwijzing voldoet aan de Europese norm NEN-EN 50292 die voorschriften bevat hoe en waar de melder op te hangen en wat te doen als het alarm gaat.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner