Vernieuwde BORG E en B nog dit jaar in gebruik

De BORG-B-regeling is bijna afgerond en BORG-E wordt naar verwachting nog voor de zomer voor commentaar gepubliceerd. Kees Hulstein, adviseur Conformiteitsschema BORG van het CCV verwacht dat beide regelingen nog dit jaar in gebruik worden genomen.

“In april publiceren we de agenda voor de pilotfase van BORG-B. Dit betekent dat we de nieuwe regeling gaan toetsen in de praktijk”, vertelt Hulstein. De afgelopen maanden dienden meerdere partijen uit de markt hun commentaar in. “Het commentaar helpt ons en de werkgroep BORG-B om het schema nog beter te laten aansluiten in de praktijk.” Hulstein heeft ruim 50 procent van de commentaren verwerkt: “Als alle commentaren zijn verwerkt, komt de aangepaste versie online voor de laatste commentaarronde.”

Ontwerpversie BORG-E volgt deze zomer
Ruim 90 procent van de bedrijven die met het BORG 2005-schema werken zijn elektronisch beveiligingsbedrijf. Ook zij krijgen te maken met een nieuwe regeling. Hulstein verwacht deze zomer de ontwerpversie van de nieuwe regeling voor commentaar te publiceren. “We willen natuurlijk dat deze regeling goed te gebruiken is door alle BORG-Bedrijven. Daarom zijn we op dit moment in gesprek belanghebbenden om de regeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk”, aldus Hulstein.

Samenhang BORG B en E
BORG B en E moeten naadloos op elkaar aansluiten. Daarom wordt er binnen de werkgroepen ook gewerkt aan de zogenaamde ‘Integrale Beveiligings Aanpak’. Dit is een leidraad voor beveiligers over de wijze waarop zij een totaal advies kunnen maken waarin zowel bouwkundige als elektronische beveiligingsmaatregelen voorkomen.

Bron: Het CCV

Gedeeld

Geef een reactie