Vernieuwde identiteitskaart met inlogfunctie DigiD

Sinds vandaag is de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aan te vragen. Deze bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kan met de identiteitskaart via DigiD worden ingelogd bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds.

Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft extra zekerheid en zorgt zo voor maximale bescherming van iemands gegevens, aldus Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Om de gegevens goed te beschermen willen organisaties de zekerheid dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld. Daarvoor is de Nederlandse identiteitskaart verder ontwikkeld en voorzien van een chip.

Activeren inlogfunctie
Geïnteresseerden ontvangen na het ophalen van de nieuwe identiteitskaart binnen enkele werkdagen een brief van DigiD met een pincode. Met deze pincode is de inlogfunctie van de identiteitskaart te activeren.
Deze aanpassingen betekenen niet dat de huidige identiteitskaart niet meer geldig is. Zodra deze verlengd moet worden en een nieuwe kaart is aangevraagd, wordt het nieuwe model opgestuurd.
Naar verwachting krijgt de Nederlandse identiteitskaart dit jaar nog een aantal (visuele) aanpassingen. Met de invoering van deze aanpassingen voldoet Nederland aan de Europese regelgeving, die dit najaar van kracht wordt.

Gedeeld

Geef een antwoord