Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

Eizo

Gold-IP

Hikvision

VVNL

JMB Groep

Explicate

CSL

Kiwa

Oribi ID Solutions

HID

RoSecure

OSEC

Nimo Dog Security

SOBA

G4S

DZ Technologies

ASIS

Optex

Trigion

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Alphatronics

Sequrix

Alarm Meldnet

Brivo

Top Security

Uniview

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Multiwacht

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

Centurion

ADI

MPL

Paxton

VideoGuard

Masset Solutions

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Hanwha Vision Europe

SmartCell

Dero Security Products

Koninklijke Oosterberg

HD Security

SmartSD

Milestone

Seris

Advancis

Seagate

Securitas

2N

ARAS

Nimo Drone Security

Ajax Systems

Genetec

Nenova

Paraat

IDIS

Regio Control Veldt

CDVI

Dahua

CardAccess

Akuvox

GFT

i-Pro

VBN

BHVcertificaat.online

EAL

PG Security Systems

Secusoft

Lobeco

VAIBS

20face

Unii

NIBHV

Bydemes

Verouderde AVG belemmert innovatie

19 januari 2020
Redactie
15:40

Met steeds slimmere camera’s wordt steeds meer mogelijk. Niet alleen op veiligheidsgebied, maar ook voor gemak en commercie. De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) stelt echter veel beperkingen aan deze nieuwe mogelijkheden. Dat moet anders vindt de bekende jurist Jeroen Terstegge, die hierover een betoog houdt tijdens een door IDIS georganiseerde kennissessie.

In mei dit jaar wordt de GDPR, waarvan de AVG is afgeleid, geëvalueerd. Dit zal volgens Terstegge echter niet tot veranderingen leiden. En dat is jammer, vindt hij, omdat de AVG bij lange na niet aansluit op de huidige tijd. Niet zo vreemd, want de richtlijn die de privacy van burgers moet beschermen is slechts een gemoderniseerde versie van een richtlijn uit 1995, toen ontwikkelingen als Internet of Things, Kunstmatige Intelligentie en Cloud Computing nog lang niet aan de orde waren. Ook in de huidige richtlijn komen deze aspecten niet aan bod, waardoor veel moderne ontwikkelingen, zoals biometrie, simpelweg worden verboden.

Gratis diensten
De AVG houdt onder andere geen rekening met het feit dat steeds minder de bedrijven en steeds meer de ‘consumenten’ bepalen welke gegevens worden gedeeld. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van ‘gratis’ diensten op internet, waarvoor het nodig is cookies te accepteren of persoonlijke gegevens te verstrekken. Ook met beveiligingstoepassingen bouwen ‘consumenten’ feitelijk zelf een profiel van zich op. Door bepaalde locaties te betreden stemmen zij in met registratie van hun aanwezigheid en steeds vaker ook hun gedrag. Wie dat niet wil, zal gemaskerd door het leven moeten gaan en zeker geen gebruik moeten maken van digitale diensten. Maar ook al is de AVG gebaseerd op achterhaalde principes en technologieën, wie niet de wet wil overtreden zal zich er aan moeten houden! De manier waarop roept steeds meer vragen op. Reden voor IDIS om de gerenommeerde privacyjurist Terstegge twee sessies te laten verzorgen tijdens de Kennisdag op 6 februari in Louwman’s Toyota World in Raamsdonksveer. De eerste gaat over de regelgeving zelf. Tijdens de tweede sessie laat Terstegge zien hoe de regelgeving in bepaalde situaties correct is toe te passen en welke vragen daarbij kunnen ontstaan. Voorbeelden zijn een wooncomplex, supermarkt, scholencomplex, distributiebedrijf en bedrijventerrein.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij tijdens de Kennissessie op 6 februari in Raamsdonksveer. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via deze link.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner